Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rotman schiet Sportclub naar halve finale

Geplaatst op: 12 april 2017

Sportclub Genemuiden heeft na een merkwaardig bekerduel tegen eersteklasser WVV de halve finale van het bekertoernooi bereikt. De ploeg uit Winschoten kwam in de tweede helft van 3-1 terug naar 3-3. Een prachtige vrije trap van Erik Rotman bezorgde Sportclub in de slotfase toch nog de overwinning.

Via de rechter kwam Sportclub in de kwartfinale terecht. Tegen Pelikaan S. wisten de Genemuidenaren niet te winnen, maar de thuisploeg schoot zichzelf in de voet door trainer Elshot op te stellen. Zo mocht Genemuiden toch aantreden tegen WVV. Dat ging nog niet eens zo makkelijk. Binnen twee minuten namen de gasten al de leiding, maar Omar Kavak maakte even zo snel de gelijkmaker. Daarna speelde WVV goed mee, maar via Job van Dalfsen werd toch een voorsprong verkregen.

Toen Martijn Jansen in de tweede helft de 3-1 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. WVV dacht daar echter anders over en scoorde een kwartier voor tijd twee keer vlak achter elkaar. Een ouderwets Rotmannetje zorgde toch nog voor de 4-3. Daarmee pakte een keeperswissel bij de gasten verkeerd uit. Die wisselde vlak voor tijd van doelman, blijkbaar met het oog op de strafschoppenserie. Door de kogel van Rotman kwam het daar niet meer van.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500