Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Moorman terug naar DESZ

Geplaatst op: 14 april 2017

Sluziger enclave in Genemuiden, rechts Etienne Moorman (foto Henk Kuik)

Na zes seizoenen Sportclub Genemuiden keert Etienne Moorman volgend jaar terug naar DESZ. “Ik denk dat het beter voor mijn ontwikkeling is om met DESZ in de tweede klasse te spelen dan bij Genemuiden in het tweede”, zegt Moorman, die van een moeilijke keuze spreekt. “Sportclub Genemuiden heeft toch een bijzonder plekje in mijn hart gekregen.”

Moorman had ook een beetje gehoopt op een plek in de eerste selectie van Genemuiden. “Die kans was er ook wel, maar uiteindelijk besloot de technische commissie toch dat ik bij het tweede zou komen. Daarin spelen ook selectiespelers, waardoor je misschien minder speelt. Daarom kies ik voor DESZ. Bij Genemuiden vinden ze dat jammer, maar ze hebben er ook wel begrip voor.”

Met DESZ voerde Moorman ‘goede gesprekken’. “Ze halen me in eerste instantie als middenvelder of verdedigende middenvelder. Daar speel ik zelf ook het liefste. Bij Genemuiden waren dit jaar heel veel blessures, waardoor ik als centrale verdediger heb gespeeld. Daar ben ik ook wel van waarde, maar voor mijn gevoel kom ik het beste tot mijn recht op het middenveld.”

Volgens Moorman heeft hij bij Sportclub veel geleerd. “De basis is bij DESZ gelegd, maar in Genemuiden heb ik heel veel geleerd over tactiek, mentaliteit en de fysieke aspecten. Ik ben zeker een betere voetballer geworden”, denkt de Sluziger, die zijn periode in Genemuiden goed wil afsluiten. “We vechten nog tegen degradatie, omdat we voor de winter heel veel punten hebben laten liggen. In de derde periode staan we echter derde. Ik wil hier niet met een degradatie vertrekken en zet me 200 procent in om dat te voorkomen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500