Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Winkeliers zetten de bloemetjes buiten

Geplaatst op: 14 april 2017

De winkeliers in Genemuiden zijn blij dat de werkzaamheden in het centrum bijna klaar zijn. Over het resultaat zijn ze bovendien enthousiast. Daarom feesten de winkeliers van Middenstands Vereniging Genemuiden (MVG) na Koningsdag nog even door. Op zaterdag 29 april is er een feestelijke dag in Genemuiden met veel activiteiten. Bovendien zetten de winkeliers letterlijk de bloemetjes buiten.

Afgesloten wegen, omleidingen en moeilijk bereikbare winkels zijn altijd lastig voor ondernemers, maar al dat werk heeft wel opgeleverd. Genemuiden heeft weer een brug in het centrum, een prachtig terras aan het water en een mooier straatbeeld. Met de eerdere opknapbeurt voor de omgeving rond de Hema en de Readshop en straks nog de herindeling van het Havenplein is het centrum helemaal klaar voor de toekomst.

Daarom is zaterdag 29 april uitgeroepen tot ‘festiviteitendag’. Van 10.00 tot 14.00 uur is er bijvoorbeeld weer de traditionele outlet in de tent van de Oranjevereniging. Winkeliers verkopen hun waren tegen absolute stuntprijzen. Buiten klinkt vanaf 13.30 uur de muziek van Brobando. Dit spectaculaire ‘trommelorkest’ uit Kampen zorgt ongetwijfeld voor veel sfeer.

Kinderen kunnen hun eigen ranja brouwen en gratis popcorn eten. Veel bezoekers gaan vermoedelijk met een gratis bloemetje naar huis. De MVG geeft namelijk maar liefst vijfhonderd bloemetjes weg.

Voor wie Genemuiden nog niet kent, is de festiviteitendag een goed moment om de winkelstad te ontdekken. Genemuiden heeft een gevarieerd aanbod aan bijzondere speciaalzaken en landelijke ketens. Bezoekers vinden er bijvoorbeeld veel modezaken, delicatessenwinkels en een Hema, Blokker, DA, Readshop en drie supermarkten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500