Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Erik Eenkhoorn wint paasvlucht

Geplaatst op: 15 april 2017

Voor de traditionele paasvlucht van De Snelvliegers werden vrijdagavond 617 duiven ingekorfd met bestemming Hapert. Door lichte regen en slecht zicht konden de duiven pas om 12,30 uur gelost worden, het weer was toen dermate opgeknapt dat het de vluchtleiding verantwoord achtte.
Met een stevig noord westen wind togen de duiven huiswaarts. Dat het ditmaal geen makkie zou worden hadden de meeste liefhebbers wel gedacht en het bleek ook zo te zijn. Toch vielen de snelheden van de eerste duiven niet tegen, n.l. ruim 81 km per uur over een afstand van 151 km. Om 14.20 uur werd de eerste afgeklokt door Erik Eenkhoorn & zn. Deze duif lag ruim 2 minuten los vooruit op de tweede, behorend op het hok van Gerrit Jan Beens. Eenkhoorn & zn. pakten ook de derde plek weer net voor Beens. Dirk Altena moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Deze week verliep het concours niet zo vlot als de vorige africhtingsvluchten, e.e.a. te wijten aan de wind, de te lage temperaturen en de massa’s duiven van de noordelijke afdelingen die door elkaar kwamen.Pas 22 minuten na de eerste duif was het prijspercentage binnen en werd het concours gesloten. De hele middag verder kwamen de achterblijvers thuis met zo hier en daar toch een enkele misser. Opmerkelijk was het  dat Albert van Riesen zich niet in de top 25 wist te plaatsen. Voor volgende week zit er voor de leden nog wat in het vat, want zijn uitspraak hierover was : ”mijn wraak zal zoet zijn”. Wij zijn dus gewaarschuwd.

De eerste 25 van dit paasconcours waren :

1-3                  Erik Eenkhoorn & Zn.
2-4-17-18       Gerrit Jan Beens
5-15-22          Dirk Altena
6-11               Herman van der Haar
7                    Reind Breman
8-9                 Jan Rietman
10-12             René van der Sluis & Znn.
13-14-20-21  Piet Breman
16                  Johan Heutink
19                 Berend Bos & Zn.
23                 Tiem Schilder
24                 Henk van Dalfzen
25                 Klaas de Lange

Voor a.s. zaterdag staat de tweede vitessevlucht op het programma. Station van lossing is Tessenderlo, 183 km.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500