Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lezing over weidevogels

Geplaatst op: 15 april 2017

Grutto (Limosa limosa), Grutto's (Scolopacidae), Steltlopers, Steltloperachtigen (Charadriiformes), weidevogels, Vogels (Aves), fauna, weidevogel, steltloper, vogel -

Natuurmonumenten organiseert woensdagavond 19 april een lezing over weidevogels. De lezing start om 20.00 uur en duurt 2 uur. Deze lezing vindt plaats in gebouw De Holken bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. Astrid Kant, weidevogelbeschermster in hart en nieren, neemt je mee in de wereld van de weidevogels. Deelname kost €5 voor leden van Natuurmonumenten, € 8, – voor niet-leden. Opgave voor de lezing via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Geheime leven

Al jaren fotografeert Astrid Kant het geheime leven van de weidevogels. Alle Nederlandse weidevogels komen aan bod tijdens de lezing. Vanaf het moment dat ze in het voorjaar weer aankomen in Nederland tot het moment van vertrek naar het zuiden, is het gedrag van de weidevogels vastgelegd. Hoe gedragen ze zich in groepsverband in maart en wat gaat er allemaal aan de ei leg in april vooraf. Hoe herken en bescherm je de kuikens in mei? Een boeiende lezing voor hen die wat meer willen weten over het broedgedrag van onze weidevogels. De prijs is inclusief koffie en thee.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500