24 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub onderuit bij Oranje Nassau

Geplaatst op: 15 april 2017

Robert Boes terug na lange blessure. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden zit in een moeilijke fase van de competitie. Ook uit bij Oranje Nassau verloor het keurkorps van Jan van Raalte. Derguti sloeg vlak voor tijd toe en maakte er 1-0 van.

Beide ploegen zorgden niet voor een hoogdravende wedstrijd. Voor rust raakte Oranje Nassau een keer de lat, terwijl er aan de andere kant kansen voor Job van Dalfsen en Van der Kolk waren. Na rust werd het er niet beter op in Groningen. Sportclub domineerde wel, maar kreeg weinig mogelijkheden. Dirk Muis was in de slotfase nog het dichts bij een doelpunt uit een corner. Even later scoorde Derguti aan de andere kant. In de resterende tijd kreeg Job van Dalfsen nog een kansje, maar ook hij kon de nul niet van het scorebord schieten.

Met de nederlaag kan Genemuiden de derde plaats vergeten. Concurrent Staphorst won namelijk wel weer. Voor Genemuiden rest het avontuur in de districtsbeker. Zaterdag bleek dat het in de halve finale thuis tegen d’ Olde Veste uit Steenwijk speelt.