Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Paasbulten ontbranden in de polder

Geplaatst op: 17 april 2017

tekst Erik Eenkhoorn, foto's: Erik Eenkhoorn en Joke Veldman

In de polders rondom Genemuiden wordt op dit moment vollop genoten van het warme vuur van de paasbulten die traditioneel op 2e paasdag aangestoken worden. Om 20:15u. gaat de vlam er ook in bij de familie Spijker aan de Slangeweg. Onder het genot van warme chocolademelk, gluhwein of koffie, met bevroren soesjes is het gezellig rondom het vuur, maar al snel wordt er een stap naar achteren gedaan want het wordt warmer. Ook bij de familie Spijker is het traditie dat bekenden komen kijken bij de paasbult. Ook bij andere boeren wordt er vollop gestookt en staan er auto’s op het erf. Bij een enkeling staat er ook achterthuis een kleine vuurkorf waar marshmallows gebakken worden.

In de hele omgeving werden paasbulten ontstoken en iedereen had daar plezier in .

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500