Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sterrit trekt de regio door

Geplaatst op: 17 april 2017

Op zoek naar de hoogte van de molen. tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Met het wisselvallige weer van 2e paasdag was het een uitstekende dag voor de motorclub, die de traditionele sterrit weer heeft uitgezet. Veel gezinnen. vriendengroepen en tour liefhebbers kwamen erop af. De auto’s reden richting Genne waar al snel de eerste vraag op het programma stond: “Wat is Haasjes van dhr. H Luten?” In de buurt van Dalfsen kwam vraag twee op het boekje tevoorschijn: “Naar welk wetsartikel verwijst Pro rail bij spoorwegovergangen?”

En dat kostte voor sommigen een nat pak door de regen en was het vechten in de auto wie eruit moest. In Dalfsen┬ákregen we de vraag wie de oorspronkelijke eigenaar was van de Westermolen en even later was de eerste controlepost bij Zaal Kappers. Daar mocht je boodschappen raden. De route verplaatste zich naar Heino, daar moesten we het soort molen achterhalen en even later welk koeienvlees hier verkocht werd. Het schijnt heel luxe te zijn… In Broekland kregen we een enorme hagelbui, maar even later scheen de zon en kwam de volgende diktedrukte letters weer in het boekje: In Den Hul ziet u een bordje WABP. Wat betekent dit?

In Olst was de tweede controlepost en konden er punten gescoord worden met een spel. De route leidde ons langs de oude IJsselcentrale (TIP) die de Zwolse skyline recentelijk heeft gewijzigd: De pijpen zijn opgeblazen. Door Genne en Streukel kwamen we aan bij de bushalte Hasselt Scheepswerf waar er gepuzzeld moest worden met lijn 71. Daarna reden we via de nieuwe weg terug naar de Motorclub, waar we de antwoorden konden inleveren en nog gezellig na konden praten. Met 113km. op de teller konden we terug huiswaarts. De commissie mag terugzien op een mooie middag. Later zullen op deze site de uitslagen gepubliceerd worden.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn

2 thoughts on “Sterrit trekt de regio door

  1. MArie Bos schreef:

    Wanneer en waar vind ik de uitslag?
    Gr.Marie

  2. Henk schreef:

    Uitslag ? Gr.Henk

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500