Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Beens en Marianne Heutink vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 18 april 2017

Op 7 april 1967 trouwde Jan Beens en Marianne Heutink in het gemeentehuis van Genemuiden. Burgemeester Bilder ging op woensdag 12 april bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum.

Jan en Marianne groeiden beiden op in Genemuiden. De nu 74-jarige Jan was van jongs af aan internationaal vrachtwagenchauffeur en Marianne, net de 70 gepasseerd, was kraamverzorgster. Tijdens haar huwelijk werkte ze als kraamverzorgster door het hele land bij familie en vrienden. Ook bij de geboorte van 7 van hun kleinkinderen vervulde zij met veel plezier de rol van kraamhulp.

De eerste vijftien jaar van hun huwelijk woonden Jan en Marianne aan de Admiraal de Ruyterstraat. Daarna verhuisden ze naar de Fazant in Genemuiden en vinden ze het na vijfendertig jaar nog steeds prettig wonen. Het echtpaar kreeg drie kinderen. In december 2016 mocht de familie Beens een kleinzoon Job verwelkomen. Job is geadopteerd uit Florida. Jan en Marianne passen iedere week een dag op hem.

Jan en Marianne zijn actief in het vrijwilligerswerk. Jan zat in het bestuur van Mannenkoor Stereo en van de Hervormde scholengemeenschap en hij bracht diverse keren hulpgoederen naar landen in het Oostblok. Zijn lust en leven is zingen bij mannenkoor Stereo. Daarnaast fietst Jan graag en is hij graag bezig in de tuin.

Marianne was dertig jaar clubleidster bij het Hervormd jeugdwerk en zat in de werkgroep van het VBOK. Ook was zij betrokken bij Vluchtelingenwerk. In 2006 zette Marianne zich samen met vele vrijwilligers met hart en ziel in voor het 2e en 3e wereldproject “Geven voor Benin”. Er werd 90.000 euro ingezameld. Dit bedrag werd verdubbeld en is gebruikt voor de oprichting van een kraamkliniek in Afrika.  De zus van Marianne was hier nauw bij betrokken en Marianne had het voorrecht om bij de opening van de kraamkliniek te mogen zijn. Naast haar vrijwilligerswerk geniet Marianne van bakken, koken, lezen en zingen in het Holland koor. Drie keer ging ze met het koor naar Jeruzalem voor een optreden.

Jan en Marianne zijn erg dankbaar voor hun goede gezondheid en dat ze zich nog kunnen inzetten voor de maatschappij. Het huwelijksjubileum wordt in familiekring gevierd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500