Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Steppers blij met wielerbaan in Kampen

Geplaatst op: 19 april 2017

Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk profiteert van de nieuwe wielerbaan (fietscross) in Kampen. De leden kunnen zich daar perfect voorbereiden op internationale stepwedstrijden waarin het parcours soms flink heuvelachtig is. Voor de volgende wedstrijd heeft het Kamperzeedijker team dat niet nodig: op 6 mei staat de tijdrit over de Afsluitdijk op de kalender, een echte voorjaarsklassieker voor de Nederlandse steppers.

Na een serie wedstrijden door het hele land, met zelfs een uitstapje over de Belgische grens, is Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk in september opnieuw gastheer bij de grande finale, het Nederlands Kampioenschap op de step in Kamperzeedijk.

Afgelopen zaterdag ging op de nieuwe wielerbaan in Kampen al de Nederlandse stepcompetitie van start met een criterium van een uur. Thuisvoordeel dus voor het organiserende Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk, dat de geaccidenteerde asfaltbaan aan de Schansdijk al had kunnen verkennen in de training. Stevige tegenwind gaf een extra dimensie aan de evengoed al uitdagende klim naar de top van de voormalige stortplaats.

Bij de dames reed Hermien Koers een sterke race. Ze ging het grootste deel van de wedstrijd aan kop en voerde het tempo zo hoog op dat alleen Rosanne Reijne wist bij te blijven. In de eindsprint moest Koers het afleggen tegen haar concurrent; toch was ze erg tevreden met haar tweede plek. “Door looptrainingen in de winter was ik beter voorbereid dan andere jaren,” vertelt de IJsselmuidense. “Vooral op de klim in het parcours had ik daar voordeel van.”

Ook jeugdrijder Johan Klooster ging met een medaille naar huis: hij werd derde in zijn leeftijdscategorie, de cadetten.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500