Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzondere voorstellingen in d’ Overtoom

Geplaatst op: 20 april 2017

Aletta en Richard Jansen gaven woensdag een try out van de voorstelling ‘Johann Sebastiaan, Aangenaam’. In d’ Overtoom trokken ze prachtige kostuums aan voor een gedetailleerd ‘jaren 1700’ decor en  ze speelden en zongen de sterren van de hemel. Basisschoolleerlingen mochten bij de try out aanwezig zijn. Verschillende leerlingen kregen een rol in het stuk en binnen de kortste keren waren ze zelf noten aan het lezen en muziek aan het maken.

Ook donderdag was er iets bijzonders in d’ Overtoom. Mette en Marleen, 4e jaars toneeldocentstudenten, zijn bezig met het afstudeerproject ‘Bedenk een toneelstuk met als thema ‘Vrijheid’ en gaan hiermee op scholentour in de omgeving.’ Vriendinnen Mette en Marleen staken de koppen bij elkaar. Al snel bleek dat de meiden op een heel interessante manier door de geschiedenis verbonden zijn; namelijk Marleen’s opa was een Jood, Mette’s opa een NSB’er. In de voorstelling worden ze vrienden.

Groepen 7 en 8 waren er stil van. Een erg indrukwekkend verhaal, prachtig uitgevoerd door Mette en Marleen. De voorstelling werd kosteloos door hen verzorgd, ze kregen daarom een mooie bos bloemen van de leerlingen en een extra groot applaus!

Komende weken in d’Overtoom:

– Dinsdag 2 mei: Filmvertoning van de bezetting en bevrijding van Overijssel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Erg indrukwekkend! Met herkenbare locaties. Eventueel ook kindvriendelijk.

Waar: Café/kantine of podiumzaal, start om 20.30, 45 minuten, gratis entree

– Dinsdag 9 en donderdag 11 mei: Ruutvoorn’s bedrijfsvolleybaltoernooi.

Samen met collega’s, buren, vrienden, familie? Mixteams bestaand uit minimaal 6 personen. Opgeven kan via

bedrijfsvolleybalruutvoorn@ziggo.nl. Wedstrijden beginnen om 19.00.

– Donderdag 11 mei: NVVH, of ‘Vrouwen van Nu’, sluiten het seizoen geestig af met steektaalcabaret! Hendrika Huusman komt vertellen en vermaken. Iedereen is welkom! Voor leden is de entree gratis, voor

niet-leden 5,00. Start om 20.00

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500