Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groen licht voor brug Koppel

Geplaatst op: 20 april 2017

Er komt een brug aan de Koppel. Dat besloot de gemeenteraad donderdagavond. De bermsloot wordt doorgetrokken naar de sloot aan de andere kant van de weg. Daaroverheen komt de nieuwe brug. De werkzaamheden starten nog dit jaar.

Ook het Havenplein wordt opnieuw ingericht. Daar komen duidelijkere parkeervakken én nieuwe verlichting. Die is nu al heel lang onvoldoende, volgens wethouder Arie Speksnijder. Er komen drie zogeheten scheepsmasten aan de lange kant van het Havenplein, en één voor ’t Olde Staduus. “Dat heeft het meeste draagvlak onder de betrokkenen en de woningen ondervinden er weinig hinder van”, zei Speksnijder. Een voorstel van Klaas Eenkhoorn (PvdA) om het Havenplein aan te lichten vanaf het dak van ’t Olde Staduus haalde het niet.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500