Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eben Haëzer opnieuw de beste bij verkeersexamen

Geplaatst op: 20 april 2017

194 Genemuider kinderen slaagden voor hun verkeersdiploma de afgelopen tijd. “Het is probleemloos verlopen”, blikt Leen Oudenaarden van Veilig Verkeer terug. “Voor de theorie zijn er twee herexamens geweest, de praktijk ging in één keer goed.”

In Hasselt verliep dat wel even anders. Daar zakten elf kinderen voor het theorie-examen. Dat verbaast Oudenaarden. “Wij laten ze hier ook niet zomaar gaan.” Voor de praktijk slaagde daar overigens wel iedereen, net als in Genemuiden. Dat er iemand zakt, komt volgens Oudenaarden ook maar zelden voor.

Toch waren dat er vorig jaar zes, van twee verschillende scholen. Die deden dit jaar weer mee – en slaagden. De Eben-Haëzerschool, waar wethouder Speksnijder vanochtend de diploma’s uitreikte, werd voor de vierde keer op rij winnaar. In voorgaande jaren kreeg de winnende school een wisselbeker. Van dat principe is Veilig Verkeer afgestapt: elke winnaar krijgt nu een beker, en die mogen ze houden.

Oudenaarden prijst het grote aantal ouders dat zich inzette tijdens het examen als controleur. “Daarmee hebben we hier nog nooit problemen gehad.” De actiebereidheid in Genemuiden is groot. “En daar zijn we heel erg blij mee.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500