Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Albert Kok loopt marathon in Rwanda voor Compassion

Geplaatst op: 21 april 2017

Twee jaar geleden haalde Albert Kok de top van de Kilimanjaro.

Albert Kok liep twee jaar terug naar de top van de Kilimanjaro. Daarmee haalde hij ook veel geld binnen voor de organisatie Compassion. In de dagen na de prestatie besefte hij dat het niet bij de beklimming mocht blijven en dus is hij al maandenlang in training voor het lopen van een marathon in het Afrikaanse land Rwanda.

“Ik had sinds mijn dienstperiode niet meer hardgelopen en dat is ondertussen 28 jaar geleden”, glimlacht de ondernemer en inwoner van Mastenbroek. “Natuurlijk is dit zwaar, maar de kinderen waarvoor we dit doen hebben het elke dag nog veel zwaarder. Dat is mijn motivatie.”

Want Compassion is een organisatie die zich inzet voor kinderen die het moeilijk hebben. Ooit begon de van oorsprong Amerikaanse organisatie met een project voor 35 weeskinderen in Korea, maar ondertussen helpt Compassion 1,9 miljoen kinderen in 25 ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het is een van de doelen waarvoor Muskathlon zich inzet. Die christelijke organisatie voor jongeren organiseert onder meer zware beproevingen, waarbij deelnemers zich niet alleen fysiek inspannen, maar ook sponsorgelden bijeen moeten brengen.

Albert heeft ook voor de komende expeditie al veel sponsoren. Ook hoopt hij dat zoveel mogelijk mensen een kind sponsoren. “Voor 1 euro per dag zorg je dat kinderen fatsoenlijk opgroeien en een goede toekomst tegemoet gaan. Met een relatief klein bedrag help je iemand die anders in heel moeilijke omstandigheden opgroeit.”

Na het Kilimanjaro-project is hij onder begeleiding van Fytac gaan hardlopen. Van vijf kilometer zit hij ondertussen op meer dan dertig kilometer. “Ik heb nog twee zaterdag waarop ik lange afstanden kan afleggen. Dan hoop ik dat ik 35 kilometer in de benen heb. Het gaat ook absoluut niet om de tijd, maar om het uiteindelijke doel. Ik verwacht dat ik er zes uur over doe.”

De omstandigheden in Rwanda zijn niet te vergelijken met die van polder Mastenbroek. “Rwanda is het land van de duizend heuvels. Er is geen meter vlak. Maar als je de Kilimanjaro beklimt, kun je ook een marathon lopen, zeiden ze twee jaar terug.”

Albert ook ondersteunen? Kijk hier voor meer informatie: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1313/albert-kok.html

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500