Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knapzaktocht naar koeien en weidevogels

Geplaatst op: 21 april 2017

Foto Teun Veldman

Alles te weten komen over het leven op een boerderij die zich inzet voor weidevogels. Dat kan tijdens de knapzaktocht die Natuurboerderij Weidevol en Natuurmonumenten op zaterdag 6 mei organiseren. Bezoekers bekijken het bedrijf en gaan met een gids het weiland in op zoek naar weidevogels. Ook gaan de koeien deze dag voor het eerst weer naar buiten.

Afgelopen weekeinde kreeg Weidevol al meer dan vijfhonderd deelnemers aan de Buitendag van Albert Heijn over de vloer. De belangstelling voor de boerderij met de biologische bedrijfsvoering is kortom groot. Mensen konden alle onderdelen van Weidevol bekijken. De Knapzaktocht voegt daar een dimensie aan toe: de weidevogels in de Barsbeker Binnenpolder.

In die polder tussen pakweg Belt-Schutsloot, Zwartsluis en De Krieger is Weidevol sinds 2014 gevestigd. Natuurmonumenten en de natuurboerderij werken nauw samen om het gebied weer aantrekkelijker voor weidevogels te maken. Hoe ze dat doen en wat de resultaten zijn, horen deelnemers aan de Knapzaktocht.

In de boerderij Weidevol vertelt de boer of boerin over de biologische bedrijfsvoering. Bezoekers kunnen de stallen bekijken en de gids volgen naar het weidevogelgebied achter de boerderij. Dat doen ze gewapend met een knapzak, zodat ze rondom de boerderij ook kunnen picknicken. Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Weidevol ligt langs de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove. Bezoekers zijn vanaf 09.30 uur welkom aan Oppen Swolle 23. Aanmelden voor de dag is noodzakelijk. Dat kan tot 1 mei via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten. De kosten zijn € 10,- voor leden van Natuurmonumenten, € 15,- voor niet leden. Kind lid € 7,- kind niet lid 10,-).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500