Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kloostermarkt in Sint Jansklooster

Geplaatst op: 24 april 2017

Paramotorclub op 38e Kloostermarkt

Sint Jansklooster staat op Koningsdag uiteraard weer in het teken van de Kloostermarkt. Op de 38e editie is er opnieuw meer te doen dan alleen de marktwaar van de tientallen kramen bewonderen. Zo geeft de paramotorclub uit Blokzijl een demonstratie op het terrein van VHK. Ook is er weer een kermis.

Wethouder Wim Brus opent de markt om 10.00 uur. Daarna is er het traditionele Wilhelmus met medewerking van Soli Deo Gloria en daarna kan de jeugd van Sint Jansklooster ballonnen oplaten. Naast de vele kramen kunnen bezoekers in de schuur van Evert Boxum aan de Monnikenweg genieten van oude ambachten. Albert Weijs toont bijvoorbeeld zijn houtbewerkingstalenten en smid Jarno Rook geeft een demonstratie.

Vanaf 10.30 uur zijn er optredens op het plein bij het Dorpshuis. Piratenkoor het Zwarte Gat geeft meerdere optredens. Tussen 12.00 en 13.00 uur is goochel- en kindershow Max aanwezig en om 15.00 uur brengt zanger Marco de Vos extra sfeer in het dorp.

Vanaf 11.00 uur geeft Elsy Fly uit Blokzijl demonstraties op het voetbalveld. Tegen een vergoeding kunnen bezoekers een rondvlucht maken.

Kijk voor alle informatie op www.kloostermarkt.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500