Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lintje voor Jakob en Willem van Lente

Geplaatst op: 26 april 2017

Twee Genemuidenaren kregen woensdagochtend een lintje uitgereikt door burgemeester Bilder. Jakop van Lente (bijna 93 jaar) en Willem van Lente zijn Lid in de Orde van Oranje Nassau geworden. Bilder reikte ook vier koninklijke onderscheidingen aan inwoners van Zwartsluis uit.

Jakop van Lente staat te boek als de oudste organist van Genemuiden. Hij verzorgt nog steeds de begeleiding van de samenzang tijdens de maandelijkse bijeenkomsten van de afdeling Genemuiden van de PCOB. Ook is hij als organist van de partij tijdens de samenkomsten van de bejaarden van de kerk. Tussen 1952 en 1997 beleidde hij ook de erediensten.

Willem van Lente kreeg de onderscheiding vooral voor zijn activiteiten voor de schaatssport. Sinds 1968 is hij al betrokken bij Volksijsbaan De Eendracht, waar hij bestuurslid, baancommissaris en hoofd commissie baan was. Nog steeds doet hij veel voor de club. Ook is hij sinds 1990 actief binnen de STG De Eendracht, de schaatstrainingsgroep waarvan hij mede-oprichter is.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Lintje voor Jakob en Willem van Lente

  1. Jenny van Lente schreef:

    van Dijk, ben je altijd en overal zo’n mopperkont?

  2. van dijk schreef:

    tegenwoordig heeft iedereen zo een versiering. Als je hem niet hebt dan ben je eigenlijk pas bijzonder. Doet niets af aan wat de mensen presteren, dat is alleen maar goed. Maar wat is tegenwoordig nog nodig om zo een ding te krijgen?

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500