23 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub plaatst zich voor finale

Geplaatst op: 26 april 2017

Foto's Henk Kuik

Sportclub Genemuiden plaatste zich woensdagavond voor de finale van de districtsbeker. Met name in het tweede deel van de tweede helft rolde de ploeg d’ Olde Veste op: 4-0.

In de weinig opwindende eerste helft bleef de ploeg uit Steenwijk goed overeind. Sportclub Genemuiden miste een groot aantal spelers en moest ook Jansen en Kuurman nog uit de basis halen. Menting speelde weer achterin en Job van Dalfsen in de spits. Tot grote kansen kwamen beide ploegen niet. Alleen Jacco Riemens kwam een keer in kansrijke positie.

Het was diezelfde Riemens die de wedstrijd uiteindelijk openbrak. Een been van een Steenwijker verdediger verlengde zijn inzet: 1-0.

Na rust ging Genemuiden steeds beter voetballen en daarmee kwamen ook de kansen. Na een mooie aanval raakte Lip de paal. Dirk Muis besliste uiteindelijk de wedstrijd met een vrije trap van een meter of twintig. Opnieuw was er een aanraking van een Steenwijker nodig voor de goal. In de slotfase maakte Van der Kolk (net vader geworden) na een knappe aanval de 3-0 en Riemens scoorde daarna na een solo nog een keer.

In de finale wacht de eeuwige opponent Staphorst. Loting moet uitwijzen wie op 20 mei thuis mag spelen.