Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Afscheidsrit voor Joop Bakker

Geplaatst op: 27 april 2017

foto's: Erik Eenkhoorn en Enrico Kolk

Joop Bakker was vandaag voor het laatst rechtstreeks betrokken bij de traditionele brommernacht. Om die reden was vannacht om 4:00 uur het eerste rondje voor Joop. Daarachter volgden de ongeveer 50 deelnemers. “Ik ben tevreden”, merkt wijkagent Jochem Schreurs op na afloop. De brommernacht verliep zonder incidenten: “een mooi afscheid voor Joop.”

Ook Bakker zelf spreekt van ‘een mooie afsluiter’. “Ik had er niet op gerekend”, zegt hij. “Maar ik wist wel dat er wat ging gebeuren, want er waren mensen in de keet die je er normaal niet ziet.” Eén daarvan was ambtenaar Renate Post, die Bakker namens de gemeente een presentje aanbood.

“Dat heb ik nog niet uitgepakt”, vertelt hij later. “Dat doe ik samen met mijn vrouw.” Ook Bakker is blij dat de brommernacht zonder incidenten verliep. “Vorig jaar had je meteen al een ambulance op de Simondsstraat. Nu heb ik alleen maar iemand terug moeten sturen omdat ‘ie geen rijbewijs had.”

Voor de jongerenwerker zal het niet de laatste keer zijn dat hij bij de brommernacht aanwezig is. “Het blijft mijn interesse houden. Net als bij al mijn andere activiteiten.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500