Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezellig én zonnig op het Havenplein

Geplaatst op: 27 april 2017

Foto's Erik Eenkhoorn

De middagactiviteiten trekken veel volk naar het Havenplein. Daar is het gezellig en nog zonnig ook, zodat voorzitter Henri van Dalfsen van de Oranjevereniging met een moe, maar tevreden gezicht rondloopt. “Het weer valt 100 procent mee: 1 buitje tijdens de optocht. Beter dan dit kun je het niet krijgen”, zegt Van Dalfsen, met in het achterhoofd ongetwijfeld de gedachte aan een volle feesttent op woensdagavond.

Daar is op donderdagmiddag een buikspreekact aan de gang, waarom de kinderen smakelijk moeten lachen. Voor de ouderen zingt Rob Hollander. En buiten dat is Koningsdag ’s middags vooral een feest van ontmoetingen. Bijkletsen met vrienden en kennissen, terwijl de kinderen zich vermaken op de spelen buiten. Kleine teleurstelling is de afwezigheid van het lasergames. “Tijdens het vorige feest is die beschadigd. Daarvoor in de plaats hebben we andere acts gekregen”, legt Van Dalfsen uit.

Een andere Van Dalfsen, Harold, zit een tiental meter verderop uit te kijken over zijn nieuwe terras. “Nu nog een graad of twintig…”, glimlacht hij, maar desondanks is het terras een aanwinst van jewelste voor Genemuiden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500