Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brommersprint Genemuiden: ‘De dood of de gladiolen’

Geplaatst op: 1 mei 2017

SONY DSC

Veertig aanmeldingen voor de markt, social mediaberichten die 140 keer worden gedeeld, veel positieve reacties op het tweedaagse aanbod en weersvoorspellingen die bijna niet beter kunnen. Het bestuur van de Brommersprint Genemuiden kijkt met veel vertrouwen uit naar komend weekeinde. Alles wordt uit de kast getrokken om het evenement weer een impuls te geven. “Het is de dood of de gladiolen”, zegt Egbert Beens zelfs.

Hij bedoelt dat het bestuur er alles aan is gelegen om zaterdag veel volk op de been te krijgen. De hoogtijdagen van de Brommersprint vervaagden de afgelopen jaren namelijk. “Ooit hadden we 2500 bezoekers en dat aantal zakte de laatste jaren steeds verder in. Vorig jaar waren er nog duizend. Bovendien zakte ook het deelnemersaantal in, ook omdat brommer rijden de laatste jaren minder populair is. Daarom vonden wij dat het tijd was voor iets nieuws. Als je iets organiseert, moet je het goed doen, is altijd onze gedachte geweest. Wij willen er alles aan doen om te zorgen dat er weer veel volk komt. Lukt dat niet, dan moeten we nadenken over de toekomst.”

En dus groeide de opzet van het evenement de afgelopen periode flink. De plannen bleven komen. Niet alleen is het ‘motorische’ programma veel uitgebreider dan voorheen, met veel spectaculaire acts en grote namen uit de wereld, maar ook het omlijstende aanbod is groter. Met de Mei Markt als meest in het oog springende onderdeel. “Dat was het idee van de dames…”, glimlacht Beens, zelf bepaald geen liefhebber van markten bezoeken. Collega-bestuurder Henrik Slot: “Eerst vroeg ik mij ook af of de combinatie zou werken, maar de aanmeldingen bleven maar binnen stromen. Er zijn nu al bijna veertig standhouders en daar komen de kleedjes nog bij. Het enthousiasme onder de middenstand in Genemuiden is heel groot. Veel winkels staan hier zaterdag met een kraam. Van AnneModa tot Vivaldi. Echt geweldig.”

Voor het eerst is het evenement verdeeld over twee dagen, althans als de vergunning dinsdag rondkomt. Het college van B en W buigt zich dan nog over bezwaren uit de buurt over het feest van vrijdagavond. “Wij hebben het hele traject netjes doorlopen. Uiteindelijk maken drie mensen bezwaar nadat we een briefje over onze plannen in de Vogelbuurt in de brievenbussen hebben gedaan”, zegt Beens. Hij gaat er vanuit dat de vergunning gewoon wordt afgegeven en kijkt vooral uit naar het feest van vrijdagavond, waarop de Genemuider band Uncle John en deejays de ideale opwarmer voor de Brommersprint vormen. “Als we driehonderd bezoekers hebben, is de avond heel geslaagd.”

Op vrijdagavond komen ook sponsoren naar de tent, om onder het genot van een hapje en een drankje vooruit te kijken naar de zaterdag. Slot: “Daarop krijgen we hele goede reacties. Mooi om te merken dat het bedrijfsleven en de middenstand zo enthousiast zijn. Ook de deelnemers kijken weer uit naar Genemuiden. We zijn in de vijftien jaar van ons bestaan uitgegroeid tot de TT onder de brommerracers. Vooral vanwege het omlijstende programma. In Genemuiden is meer te doen dan racen alleen. Zeker dit jaar. Naast de markt hebben we bijvoorbeeld een Quad-baan en springkussens voor de kinderen.”

Als het aan de organisatie ligt, krijgt Brommersprint Genemuiden met de editie van 2017 een impuls die zorgt voor een gezonde toekomst.

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Brommersprint Genemuiden: ‘De dood of de gladiolen’

 1. Lillie schreef:

  Koos het boze konijn. Wellicht wil de organisatie het wel met je goed maken door je een bosje wortelen te geven. This maar een idee.

 2. Peter Bekendam schreef:

  Hee koos
  Ik zag dat er een vacature online stond voor weg reparatie.
  Misschien iets voor jou kun je volgend jaar de jongens helpen met een mooi wegdek.
  Daar zullen vele rijders blij mee zijn.
  Denk we maar goed overna

 3. Egbert Beens schreef:

  Kreeg je onder het vorige beticht niet genoeg reactie koos?? Dat je t nu weer probeert ? Er is toen ook al vermeld dat er slipmatten gebruikt gaan worden. Dus ophouden nu en ga wat nuttigs met je leven doen!!!

 4. Koos schreef:

  Wordt het wegdek dan meteen maandag gerepareerd of staat dat niet in de vergunningsaanvraag?

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500