Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beens heeft de snelste duif

Geplaatst op: 7 mei 2017

Vrijdagavond tijdens het inkorven van de duiven kwam het bericht dat de duiven niet naar Quievrain zouden gaan maar naar Chimay. De reden hiervoor was de krachtige oosten wind die zaterdag zou waaien. Bij zo’n krachtige oosten wind was de leiding bang dat de duiven  de noordzee op zouden drijven, Chimay was wat dat betreft beter i.v.m. de oostelijke ligging in Belgie. De duiven moesten nu 310 km vliegen i.p.v. 295. Voor de duiven is dit echter niet zo’n groot probleem, doch meerdere liefhebbers hadden hun duiven eten gegeven voor 295 km en nu kwamen zij voor de resterende 15 km tekort, wat dus ook in de uitslag tot uiting kwam (hoogstwaarschijjlijk!!).
Zaterdagmorgen werden de 558 ingezette duiven om 9.40 uur gelost met dus die krachtige oosten wind en vrij veel zon erbij. Het werd een pittige vlucht. Om 13.53 meldde zich de eerste duif, behorend op het hok van Gerrit Jan Beens. De 310 km was afgelegd met een gemiddelde snelheid van 1221 meter per minuut. Dit is ruim 73 km per uur. De aankomsten waren niet regelmatig, zo zat er tussen de vierde en de vijfde duif een ”gat” van ongeveer 5 1/2 minuut. Ook de concoursduur was langer dan normaal, n.l. 37 minuten. Eén en ander is toch te wijten aan die straffe oosten wind. Een enkeling die normaal in de kop van de uitslag staat en nu niet kan zich dus afvragen of hij zijn duiven teweinig te eten heeft gegeven. Een volgende keer zal hij hier beslist beter op letten, zo nauw komt het nu in de duivensport.

De uitslag :

1-5-9-14 Gerrit Jan Beens
2-6-7-13-16-21-22 Piet Breman
3 Tiem Schilder
4-10-12-24 Albert van Riesen
8 Jan Rietman
11-18-19-20 Herman van der Haar
15 Siem & Karst Kolk
17 Albert van der Haar
23 René van der Sluis & znn.
25 Reind Breman

Komende zaterdag wordt er een begin gemaakt met de midfond. De eerste in deze categorie is vanaf het franse Morlincourt/Noyon over een afstand van 400 km.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500