Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ansichtkaart uit 1916

Geplaatst op: 9 mei 2017

Van Jos van Dalfsen ontvingen we deze oude ansichtkaart uit 1916. “De kaart was destijds verstuurd naar mijn opa Johannes Blom die toen als militair in Zeeland was gestationeerd. Mijn opa en oma Blom hebben altijd bij de sluis aan de Drecht gewoond. Hij was schoenmaker en oma had een klein kruidenierswinkeltje. Mijn ouders Jan en Ali van Dalfsen hebben ook altijd een winkel gehad, ook wel bekend als De Kroon, hoek M. G. Simondsstraat/Helling. Ik heb de kaart al zo’n 35 jaar in een album zitten met andere kaarten die ik destijds verzamelde en kwam deze onlangs weer tegen. Het leek me nu deze ruim 100 jaar oude, unieke kaart eens te delen”, aldus de tegenwoordig in Dronten wonende Van Dalfsen.


 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500