Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bekerdroom Genemuiden in slotfase aan diggelen

Geplaatst op: 20 mei 2017

Frank Jansen baalt na afloop. Foto's Henk Kuik

Sportclub Genemuiden verloor zaterdag de bekerfinale tegen VV Staphorst met 0-1. Op het moment dat Sportclub de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, scoorde de onvermijdelijke Brakke in de laatste minuut van de officiële speeltijd de 0-1. Even daarvoor was de afscheidnemende Martijn Jansen bijna de matchwinner met een voor hem kenmerkend schot.

“Martijn Jansen, goed gespeeld”, zegt een jongentje als de selectie van Genemuiden afdruipt naar de kleedkamer. Ondanks het verlies nam de aanvaller nog uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen aan jongens die ervan dromen om zijn loopbaan te kopiëren. De teleurstelling zal desondanks groot zijn geweest, want Sportclub was na rust de bovenliggende partij. De enige kans die werd weggegeven was uiteindelijk meteen dodelijk.

Genemuiden begon overigens matig aan de wedstrijd. De spelers leken met zenuwen in de benen aan de wedstrijd begonnen te zijn en Staphorst was het eerste kwartier beter. Daarna kwam er meer balans in het duel, dat desondanks buitengewoon saai was. Beide ploegen wisten geen kansen te creëren, ondanks dat aan Genemuiden-kant Frank Kuurman een sterke pot speelde. Verder dan een kopkans voor Dirk Muis uit een hoekschop kwam de ploeg echter niet.

Na de teleurstellende eerste helft, kwam er na de pauze beduidend meer leven in de brouwerij. Binnen vijf minuten waren er al twee goals afgekeurd vanwege buitenspel, waarbij de goal van Frank Kuurman een twijfelgeval leek. Uit televisiebeelden zou duidelijk zijn dat er van buitenspel geen sprake was. Genemuiden werd wel steeds sterker en kreeg kansjes via onder meer Lip, Van der Kolk en Riemens.

Met Frank Jansen voor de leeg gespeelde Kuurman kwam er nog meer dreiging. De rappe aanvaller had een paar knappe acties in huis, maar kon telkens net niet afronden. Dat lukte ook Martijn Jansen niet. In de 87e minuut leek een droomscenario uit te komen. Jansen krulde op een manier zoals hij dat honderden keren heeft gedaan een bal naar binnen, maar die ging tot opluchting van alles wat Staphorst was net naast.

Even later was de ontzetting groot, toen voorstopper Danny Menting zijn enige foutje van de wedstrijd maakte. Hij verdedigde aan de verkeerde kant en Mijnheer kon Brakke wegsturen. En die miste de enige kans voor Staphorst in misschien wel de hele wedstrijd niet. Hoe dodelijk een ploeg kan zijn.

Mooi waren de spreekkoren na afloop. Sportclub-supporters bedankten Martijn Jansen en Patrick Lip voor de jaren van voetbalgenot. Ze hadden een mooier afscheid verdiend.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500