Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kleine opent donderdag Mitra Hasselt

Geplaatst op: 29 mei 2017

De deuren van Mitra Hasselt gaan donderdag open. Medewerkers waren maandag dan ook volop aan de slag in het verrassend ruime pand. “Honderd meter winkeloppervlakte, met ruimte voor vierhonderd speciaal bieren, veel whisky en natuurlijk een groot assortiment in andere dranken”, vertelt eigenaar Luuk Kleine in het proeflokaal achterin de winkel. Ook dat wordt nog verder aangekleed.

Met de donderdag voor Pinksteren heeft Kleine blijkbaar iets, want precies vijf jaar geleden opende hij op dezelfde dag een Mitra in Zwartsluis. Daar is hij ook eigenaar van de Coop en de Prima. “De vestiging in Hasselt is een van de eersten in de nieuwe Mitra-stijl. Alles draait daarom om beleving en sfeer”, aldus Kleine, omringd door duizenden flessen wijn.

Het speciaal bier moet nog worden uitgepakt. Een klusje dat wel even gaat duren. “Speciaal bier is helemaal in en daarop spelen wij zeker in. Ons aanbod wordt heel ruim. Je ziet steeds meer dat restaurants ook gerechten afstemmen op het bier. Wijn is veel minder vanzelfsprekend geworden. Ook nu al kopen veel Hasselters speciaal bier bij onze vestiging in Zwartsluis. Nu hebben ze in de eigen woonplaats nog meer aanbod.”

De geboren Hasselter laat foto’s zien van attributen die in het proeflokaal komen. Dat wordt geen café, mocht dat misverstand bestaan. “Het is een ruimte waar we proeverijen kunnen houden. Met een klein gezelschap kun je dan bier of whisky proeven. De aankleding wordt heel gezellig. Verder komt er nog een grote koelkast voor gekoeld bier. Dat is bijvoorbeeld interessant voor watersporters.”

Kleine is ervan overtuigd dat hij toekomst heeft in Hasselt. “Ik denk dat er een gat in de markt is en ik vind het leuk om in mijn geboorteplaats aan de slag te gaan.”

Mitra Hasselt opent uiteraard met enkele openingsaanbiedingen op onder meer jenever, berenburg, Famous Grouse whisky en speciaal bier.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500