Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Edel Grass Tournament kiest voor kwaliteit

Geplaatst op: 2 juni 2017

De cup met de lange slingers wordt in gereedheid gebracht

“Mooie strikjes he?”, zegt Jan Pleijsier in de bestuurskamer van Sportclub Genemuiden. Hij maakt de wisselbeker van het Edel Grass U-14-Talent Tournament dat zaterdag op het programma staat. De namen van SC Heerenveen en Vitesse staan erin gegrafeerd. Morgen rond 16.30 uur is bekend welke club zijn naam ook in de beker mag graveren.

Dat zou zomaar weer een grote naam kunnen zijn. Onder meer FC Utrecht, Heerenveen, PEC, KV Mechelen en FC Twente reizen af naar Genemuiden. “Vier teams verblijven in hotels in de regio: drie bij Mercure in Zwolle, één in Hotel Zwartewater. Ook dat onderdak regelen wij allemaal. De voorbereiding kost veel tijd, maar wij hebben een leuke club mensen bij elkaar. We doen het met veel plezier”, zegt Pleijsier, die ondertussen nog even tekent voor een pakketje dat TNT komt brengen. Er blijkt een Heineken-tender in te zitten. “Voor de winnaar van morgen”, glimlacht Sijmon Eenkhoorn.

Dat is de man van de administratie, ook morgen weer. “Vorig jaar heb ik geen wedstrijd gezien, dat zal nu ook wel weer zijn”, vertelt Eenkhoorn, die een vaste plek in de bestuurskamer heeft. Van daaruit houdt hij alle standen en overige boekhoudkundige zaken bij. Dat is dit jaar wellicht iets minder ingewikkeld. “We zijn teruggegaan van zestien naar twaalf ploegen. Die spelen in twee poules van zes. We verwachten dat de kwaliteit van de wedstrijden daardoor toeneemt, terwijl de organisatie wat makkelijker wordt. Sportclub Genemuiden is nu nog het enige amateurteam”, legt Pleijsier uit.

Na de officiële opening beginnen de wedstrijden om 10.00 uur, waarna de finale om 16.00 uur wordt verspeeld. Daarna komt de O-19 van Genemuiden nog in actie in een nacompetitiewedstrijd. FC Utrecht – PEC is de eerste wedstrijd van de dag. “Met Utrecht zijn we heel blij, net zoals met KV Mechelen. Dat zijn namen die misschien ook weer andere grote namen gaan aanspreken. Maar na drie jaar zijn we hartstikke tevreden. Onze locatie hoeft voor niemand onder te doen en we worden ook bekender.”

En dus klinkt de naam van Barcelona weer in de bestuurskamer. Het is een droom van Pleijsier om die naar Genemuiden te halen. “Misschien voor de lustrumeditie”, glimlacht hij, in de wetenschap dat ook zaterdag een mooi deelnemersveld is samengesteld. Met de uitstekende weersomstandigheden lijkt niets een succesvolle derde editie van het toernooi in de weg te staan.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500