Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sijmon Eenkhoorn is rustiger aan de bal geworden

Geplaatst op: 7 juni 2017

Foto Helmich Lubberts (archief)

Sijmon Eenkhoorn keert na een jaartje VV Nunspeet terug op het oude en vertrouwde nest. “Ik heb het prima naar mijn zin gehad in Nunspeet, maar ik miste toch wat. Bij Sportclub heb ik mijn hele leven gevoetbald en ken ik iedereen. Aan die familieband kunnen weinig clubs tippen, denk ik”, zegt de 22-jarige aanvaller.

Dat Eenkhoorn een jaar geleden koos voor de Veluwe was dan ook geen vlucht uit Genemuiden. “Ik kwam terug van een kruisbandblessure en wilde een jaar zoveel mogelijk voetballen. Daarom had ik interesse toen Nunspeet belde. De technische commissie van Sportclub vond het jammer dat ik weg ging en stelde voor dat ik een seizoen later terug zou komen”, vertelt Eenkhoorn.

Toen Sportclub in december al aan de lijn hing, vond de spits het nog te vroeg om een beslissing te nemen. “Al kreeg ik daardoor wel het gevoel dat ze me graag terug wilden. In februari werd het serieus en besloot ik inderdaad weer voor Sportclub te kiezen. Spijt van het seizoen Nunspeet heb ik zeker niet. Trainer Marcel Boudesteyn vindt goed voetbal heel belangrijk. Bij elke training staat de bal centraal. Voor mijn gevoel ben ik daardoor veel rustiger aan de bal geworden.”

Dat gekoppeld aan zijn snelheid en doelgerichtheid moet Eenkhoorn komend seizoen de nodige speelminuten opleveren. “Ik heb zeker het gevoel dat het er in zit, al is de concurrentie natuurlijk groot. In het verleden heb ik ook veel wedstrijden gespeeld. Mijn debuut tegen Spakenburg, met een goal en een assist, blijft me altijd bij. En mijn beste wedstrijd was denk ik uit bij HHC: we verloren met 5-4, maar ik scoorde twee keer. Hopelijk komen er nog veel van dat soort duels.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500