Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rinos kiest voor duurzame verlichting

Geplaatst op: 15 juni 2017

Rinos, een gespecialiseerd fabrikant van entreevloerbedekking uit Genemuiden, heeft begin juni de overstap gemaakt naar LED verlichting. Aan de hoge plafonds in de productiehallen pronken gloednieuwe LED High Bay schotels. Dankzij de overstap gaat Rinos 65% besparen op het energieverbruik, terwijl de lichtopbrengst sterk verbeterd.

De oude werkplaatsverlichting van Rinos leverde niet meer de gewenste lichtopbrengst en was verantwoordelijk voor een groot energieverbruik. Om die reden ging Rinos op zoek naar een passende vervangende lichtoplossing. De fabrikant van schoonlooptapijten en kokosmatten kwam uit bij de LED High Bay schotels van lichtspecialist Saled. En dat bleek een schot in de roos. Ondanks dat de lampen op grote hoogte hangen realiseren de LED schotels een enorme energiebesparing, terwijl de lichtopbrengst in de productiehallen zelfs sterk is verbeterd.
In de hallen zijn 85W en 165W LED High Bay schotels geplaatst. De lichtopbrengst is daardoor op diverse plaatsen aanzienlijk verbeterd. Stef de Graaf, Sales director van Saled: “Op verschillende plaatsen is de lichtopbrengst met meer dan 100 lux gestegen, bijvoorbeeld bij de paden tussen de stellingen, om de machines en in de opslagruimten. In de mixerij is de lichtopbrengst zelfs gestegen van 145 lux in de oude situatie naar 500 lux in de nieuwe situatie. Vanzelfsprekend zal dit de productieprocessen van Rinos ten goede komen.”

Voor Rinos betekent de omzetting naar LED verlichting een energiebesparing van 102.244 kWh per jaar ten opzichte van de oude verlichting. Een duurzame en financieel verstandige investering dus. Bovendien reduceert het bedrijf, gevestigd aan de Klaas Fuitestraat 12 in Genemuiden, de jaarlijkse uitstoot van CO2 en zwavel met respectievelijk 58.063 kg en 43.596 gr. Bovenop de productgarantie van vijf jaar zal Saled de komende vijf jaar ook volledige onderhoudsservice verlenen aan Rinos.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500