Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zomerse temperaturen (door John Poot)

Geplaatst op: 17 juni 2017

Dit weekend en ook de dagen erna kunnen we genieten van heerlijke zomerse temperaturen, dankzij  een hogedrukgebied (Azorenhoog) dat via het kanaal over Nederland trekt en hier een beetje blijft hangen. Als de zon doorkomt moeten we wel oppassen want de zonnekracht is op dit moment zeer hoog namelijk 8 en dat is het hoogste cijfer dat gegeven kan worden. Dus dat wordt goed smeren.

Vanochtend is het nog bewolkt er kan een spat regen uitvallen, maar veel zal het niet zijn. In de loop van de dag begint het vanuit het zuidwesten op te klaren en krijgt de zon volop de ruimte. Wel kunnen er wat stapelwolken ontstaan. De temperatuur stijgt naar 23 graden. Wind komt uit het noordwesten en is matig. Vanavond en vannacht kunnen als de zon is gegaan wel mistbanken ontstaan. De temperatuur zakt naar 11 graden.

Zondag na het oplossen van de mist, schijnt de zon volop met weinig wind wordt het flink warm: de temperatuur stijgt naar 27 tot 29 graden. En ook blijft het ’s avonds nog aangenaam.

Ook de dagen erna blijft het warm, maandag stijgt de temperatuur naar wel 30 graden. Vanaf het midden van de week wordt het wat minder warm. Dus voorlopig nog geen regen voor boeren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500