Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jonge talenten krijgen kans bij Sportclub

Geplaatst op: 18 juni 2017

De selectie van Sportclub Genemuiden ziet er komend seizoen behoorlijk anders uit. Naast een aantal aanwinsten van buiten de Tapijtstad, komen er ook weer wat jonge talenten bij de selectie. Ramon Beens, Mark de Haan en William Jansen zijn multifunctionele spelers die hun kans hopen te pakken.

Genemuidenaren Beens en Jansen stappen in de voetsporen van hun vaders Gert en Henk, die ook in het eerste speelden. “Ik heb hem nooit zien spelen, maar uit de verhalen begrijp ik dat hij aanvallender was ingesteld dan ik”, zegt Beens over zijn vader.

Zelf speelt hij het liefst als verdedigende middenvelder. “In de E’tjes stond ik in de spits, maar daarna ben ik naar achteren gehaald. Ik kan bij een 4-3-3 opstelling op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar ik denk dat ik als verdedigende middenvelder het best tot mijn recht kom.”

Beens hoopt op speelminuten. “Ik wil vooral veel leren van de oudere spelers. Als je dan een keer mag invallen, moet je zorgen dat je goed voor de dag komt. Dan zie ik vervolgens wel hoeveel minuten ik kan pakken.”

Dat geldt ook voor William Jansen, die als tweedejaars A-junior bij de selectie komt na een eerder avontuur bij PEC. “PEC vond dat ik op bepaalde eigenschappen tekort kwam. Natuurlijk was dat een teleurstelling, want je wilt het hoogste bereiken. Als dat niet lukt, is dat niet leuk. Maar ik ben bij Genemuiden heel open ontvangen, waardoor ik me direct weer thuis voelde.”

Dat hij nu bij de eerste selectie zat, kwam als een verrassing. “Ik ben immers nog steeds een junior, maar natuurlijk ben ik blij met deze stap. Dit is waar je als kind van droomt: in het eerste spelen. Of ik ook daadwerkelijk minuten ga maken, moet blijken”, aldus Jansen, wiens vader en oom ook in het eerste elftal speelden. “Mijn vader heb ik zelf nooit zien voetballen, dus ik weet niet of ik op hem lijk. Uiteindelijk hoop ik vaker in het eerste te spelen dan hij heeft gedaan”, klinkt het lachend.

Via William Jansen kwam ook Mark de Haan in Genemuiden terecht. Net als Jansen viel hij af bij PEC. Hij gaat zijn tweede jaar in. “Voordeel was dat ik al een aantal jongens kende, waardoor ik me snel thuis voelde. Afgelopen seizoen kon ik ook een paar keer meedoen met het eerste elftal. Hopelijk kan ik dit jaar opnieuw de nodige minuten pakken. Het liefst wordt je natuurlijk basisspeler, maar het gaat eerst om zoveel mogelijk meedoen. Dan zie je vanzelf op welke positie je de meeste kans maakt. Mijn favoriete positie is op het middenveld, maar ook achterin speel ik graag.”

De teleurstelling dat vier jaar PEC geen vervolg kregen, is al lang verdwenen. “Ik heb drie goede jaren gehad, maar in het vierde jaar zat ik voor de winterstop veel op de tribune. Net toen ik weer minuten ging maken, kreeg ik een rotblessure. Dan zie je langzaam aankomen dat je de club moet gaan verlaten. Gelukkig heb ik ondertussen het plezier in voetbal weer helemaal terug.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500