Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters presteren in Vollenhove en Zuidwolde

Geplaatst op: 25 juni 2017

Sem Beens in actie

Dressuuramazones van de Zwartewaterruiters reden afgelopen weekend naar veel eerste en tweede prijzen in Vollenhove en Zuidwolde. Giovanna Slurink en Louanne Eenkhoorn wisten maar liefst twee maal de eerste prijs op hun naam te schrijven. Ook Briëtt Breman, Lisanne Kanis en Erika Henniphof namen prijzen mee naar huis. De jonge ruiter Sem Beens zette de vierde prijs op zijn naam tijdens de bixie-wedstrijd in Vollenhove.

Paardensportvereniging Vollenhove organiseerde afgelopen zaterdag Hippisch ‘Land Veno’ voor pony’s en paarden. In de ochtend gingen de pony’s van start. Briëtt Breman reed hier met Golden Boy een goede proef in de gecombineerde klasse L1/L2 categorie A/B/C. Met een mooie score van 191,5 punt wist zij de eerste prijs op haar naam te zetten. Mirthe Bakker en Larapinta reden in de gecombineerde klasse L1/L2 categorie D/E met een goede proef naar 190,5 punt. Met dit resultaat mocht zij de eerste prijs mee naar huis nemen. Lisanne Kanis kwam in de gecombineerde klasse M1/M2 categorie C/D/E aan start met Leuns Veld’s Yrian. De combinatie liet twee nette proeven zien en won hiermee de tweede en eerste prijs met 196,5 en 204 punten. In de hogere klasse Z1 categorie D/E liet Kanis met Elavsca twee goede proeven zien. Van de jury kreeg zij 216 en 222 punten en nam hiermee twee maal de tweede prijs mee naar huis.

In de middag ging Giovanna Slurink met Dievittorio van start in de gecombineerde klasse Z1/Z2. De combinatie is de laatste weken goed op dreef en ook tijdens Hippisch ‘Land Veno’ was het weer raak. Met twee mooie proeven reden Slurink en Dievittorio naar hoge scores 229 en 224,5 punt. Met dit resultaat pakten zij twee maal de overwinning. Ook werden er extra prijzen aangeboden over de drie beste combinaties van de dag. Giovanna Slurink werd tweede en mocht hiermee een waardebon in ontvangst nemen. In de hoge klasse ZZ-Licht waren Louanne Eenkhoorn en Clinton erg succesvol. De combinatie zette twee goede proeven neer en kreeg van de jury scores van 219 en 223 punten. Met dit resultaat ging zij de concurrentie twee maal voorbij en schreef twee eerste prijzen op haar naam.

Ook werd er tijdens Hippisch ‘Land Veno’ een bixie-wedstrijd georganiseerd. Sem Beens was hier met zijn pony Woezel succesvol in de klasse AA. Hij reed met een goede proef naar 64 punten en won hiermee de vierde prijs.

Op vrijdag 23 juni jl. reisde Erika Henniphof met haar paard Enouk af naar Zuidwolde. De combinatie ging van start in de klasse L2 en zette hier een nette proef neer. Met een mooie score van 196 punten legde zij beslag op de eerste prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500