Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Breman denkt nog vaak terug aan zijn debuut

Geplaatst op: 29 juni 2017

Matthias Breman maakt komend seizoen onderdeel uit van de eerste selectie. Hij kwam eerder dit jaar terug van PEC Zwolle en is daar naar eigen zeggen een betere speler geworden. Tegen HZVV en Nunspeet kwam hij de afgelopen week al in actie.

Breman denkt nog vaak aan die merkwaardige zaterdagmiddag waarin hij als 16-jarige zijn debuut voor Sportclub Genemuiden maakte. Een enorme blessuregolf maakte de weg vrij voor de B-junior. “Natuurlijk was ik zenuwachtig, maar de entourage was prachtig: groen-witte rook, veel toeschouwers, mijn vrienden langs de lijn…”, herinnert de verdediger zijn.

Ruim drie jaar later is er veel gebeurd in zijn voetballoopbaan. Na het seizoen waarin hij mocht debuteren, stond PEC Zwolle op de stoep en Breman besloot zijn kans te wagen. “Ik heb er veel geleerd. De A1 van PEC speelde op het allerhoogste niveau. Je voetbalt met jongens die allemaal snel en heel getraind zijn: we trainden vijf keer in de week. Daardoor ben ik denk ik zeker een betere voetballer geworden.”

Desondanks besloot Breman in de afgelopen winterstop een terugkeer naar Genemuiden aan te kaarten. “Dat kwam vooral door mijn studie: ik moest veertig uur in de week stage lopen en dat was eigenlijk niet te combineren met zoveel trainen en voetballen. Zeker niet omdat je bij PEC overdag traint. Omdat ik de laatste tijd ook weinig speelde, had ik het ook minder naar mijn zin in Zwolle”, vertelt Breman.

Na zijn terugkeer mocht hij mee trainen bij de eerste selectie en speelde hij zijn wedstrijden in de A1. “Omdat ik mocht mee trainen, was het niet helemaal een verrassing dat ik nu bij de selectie zit. Ik had er wel op gehoopt. Mijn doel is minuten maken. In de voorbereiding is dat nu al het geval omdat er jongens geblesseerd warer. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk nog veel wedstrijden te spelen zoals toen tegen de IJsselmeervogels.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500