Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jongeren voetballen half huis bij elkaar

Geplaatst op: 1 juli 2017

Een half huis. Dat is de winst van het zaalvoetbaltoernooi dat zaterdag in d’Overtoom werd gehouden. Het Woord en Daad-comité organiseerde dat, met als goede doel de stichting ‘Fiets voor een huis’. Die zamelt geld in voor de bouw van huizen voor armen in Bangladesh.

In september beklimmen deelnemers van de stichting de Galibier, om geld in te zamelen. Elke deelnemer brengt 1.000 euro mee. “Dat staat voor één huis in Bangladesh”, vertelt Bennie van der Steeg van het Woord en Daad-comité. Met het voetbaltoernooi is zaterdag 500 euro ingezameld, een half huis.

Tien teams namen deel aan het voetbaltoernooi. “Als het goed bevalt, gaan we het vaker doen”, vindt Cor Rietman van het comité. “We moeten ook eens wat anders doen dan een brodenactie”, vult Van der Steeg aan.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500