Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Sportclub

Geplaatst op: 1 juli 2017

Sijmon Eenkhoorn terug op het oude nest.

Het oude seizoen is nog maar nauwelijks afgesloten of het nieuwe is alweer begonnen voor Sportclub Genemuiden. Met de traditionele spelerspresentatie is dat begonnen. En de aanwinsten kunnen zich vanmiddag in het duel tegen PEC Zwolle meteen laten zien.

De tijd dat Sportclub Genemuiden jarenlang met dezelfde spelers aan een nieuw jaar begon, is ondertussen lang geleden. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe spelers, waaronder vijf jonge talenten. Aangevuld met de jongens die vorig doorstroomden, waarborgt dat het ‘Genemuider gezicht’ aan de selectie. De meerwaarde moet in eerste instantie van de ‘buitenlanders’ komen.

Die kwamen zaterdag een voor een uit een imposante limousine. “Bij het Familiediner is het altijd de vraag of er iemand inzit, bij Sportclub is dat geen vraag”, grapte presentator Jannes Mulder voor de entree van de kolossale wagen. Na het uitstappen van de eigen jongeren, was Roelof de Jong de eerste die kon zwaaien naar de vele aanwezigen. Hij komt pikant genoeg over van VV Staphorst. “Ik heb Genemuiden altijd een mooie club gevonden, ook voordat ik naar Staphorst ging. Ik kom hier om bepaalde prestaties neer te zetten.”

Arjen Hagenauw leverde die vorig seizoen al bij ACV. Hij werd kampioen, maar promoveert niet mee. “Tuurlijk is dat even slikken, maar ik heb absoluut geen spijt van deze overstap. Bij Genemuiden leeft voetbal misschien wel meer dan in Assen”, aldus de ex-prof van Groningen die ook in Jong Oranje onder de 19 jaar heeft gespeeld.

Joran Pot was de volgende die uit de wagen stapte. Hij is trainer van de vrouwen van PEC, maar speelt zelf ook nog op hoog niveau. Via VV Heino belandde hij onder meer bij FC Twente, RBC en PEC. “Ik hoop dat ik sturing kan geven aan de vele jonge talenten”, aldus Pot, die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan.” Laatste nieuwe aanwinst is Sijmon Eenkhoorn, die terugkomt van Nunspeet. In de voorbereiding scoorde hij tot nu toe al drie keer in twee helften.

Nieuw in de technische staf zijn Dick Lindeboom, die na een jaar bij de dames van SC Rouveen terugkeert in Genemuiden en medicus Arie Wessels. Die heeft ervaring in het topschaatsen en bij PEC Zwolle. Hij wil samen met de technische staf zorgen dat de spelers zo fit mogelijk blijven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500