Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Militaire Kapel met Linda Wagenmakers naar Genemusiment

Geplaatst op: 4 juli 2017

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zal tijdens Genemusiment 2017 een optreden verzorgen. Als gast zal Linda Wagenmakers onder begeleiding van de Kapel optreden. Linda Wagenmakers is bekend van het songfestival 2010, de musical Miss Saigon en diverse gospel optredens.

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is ontstaan uit de samenvoeging van diverse orkesten binnen de Koninklijke Landmacht. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zet de tradities voort van de voormalige Koninklijke Militaire Kapel uit Den Haag (opgericht in 1829) én de Johan Willem Friso Kapel uit Assen (opgericht in 1819). Het takenpakket omvat onder meer de muzikale omlijsting bij officiële ontvangsten van staatshoofden en ambassadeurs door Zijne Majesteit de Koning, het opluisteren van militair ceremonieel en het geven van relatieconcerten.

Op het concertpodium profileert de KMKJWF zich door een programmering waarin originele blaasmuziek, transcripties van klassiek repertoire, lichte muziek en entertainment met elkaar in evenwicht zijn. Met regelmaat worden speciale arrangementen geschreven en treedt de kapel op met bekende artiesten.

Tijdens ceremoniële plechtigheden zoals Prinsjesdag of staatsbezoeken, treedt de KMKJWF op in het ceremoniële tenue van het Garderegiment Grenadiers. Kenmerkend aan deze tenues zijn de berenmutsen en schellenbomen. Koningin Emma heeft deze in 1901 geschonken aan de toenmalige Koninklijke Militaire Kapel. De KMKJWF draagt bij alle andere optredens het ceremoniële tenue van het oudste regiment van de landmacht, het Regiment Infanterie ‘Johan Willem Friso’. Dirigent is majoor Tijmen Botma.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Militaire Kapel met Linda Wagenmakers naar Genemusiment

  1. KB schreef:

    Ik dacht dat Genemusiment opgezet was om de creativiteit van Genemuidigers te laten zien door hun muziek, voordracht, koorzang etc. te presenteren. De subsidie wordt omgezet in het arrangeren van vreemde inbreng, die op zich niets met Genemuiden hebben.
    Die jongens van de KWF en de soliste zijn professionals. Genemusiment en Eikorei gaan zo in elkaar over, maar misschien zie ik het verkeerd

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500