Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters leveren vijf kringkampioenen af

Geplaatst op: 9 juli 2017

Lisanne Kanis, Janine Flier-Breman, Giovanna Slurink, Louanne Eenkhoorn en Briëtt Breman wisten de titel Kringkampioen 2017 bij het Outdoor Kringkampioenschap van de Kring Noordwest Overijssel-Noordoostpolder op hun naam te zetten. Dat vond zaterdag plaats in Luttelgeest. Ook veel andere leden namen prijzen mee naar huis. Janine Flier-Breman was op maandag 3 juli jl. erg succesvol in Hulshorst.

Al vroeg in de ochtend gingen de paarden van start op het Kringkampioenschap. Lisanne Kanis ging in de klasse B van start met Indy. Zij reed een nette proef en kreeg van de jury 198,5 en 199,5 punt. Met dit resultaat won zij de eerste prijs en zette de titel Kringkampioen op haar naam. Jenine Altena reed in dezelfde klasse met haar paard Imposant naar een mooie tweede prijs met 192,5 en 204,5 punt. In de klasse L2 reed Erika Henniphof met Enouk naar 201,5 en 190 punten. Met dit resultaat nam zij de vierde prijs mee naar huis. Janine Flier-Breman was erg succesvol in de klasse M1 met haar paard Hercules. De combinatie reed een erg goede proef en de jury beloonde haar met mooie scores van 206 en 209 punten. Met dit resultaat ging zij de concurrentie voorbij en zette de eerste prijs en de titel Kringkampioen op haar naam. In de klasse Z1 lieten Giovanna Slurink en Dievittorio een mooie proef zien. Door de twee juryleden werd zij beloond met een topscore van 231 en 214,5 punt. Met een ruime voorsprong van 18 punten op de nummer twee schreef zij de eerste prijs en de titel Kringkampioen op haar naam.

Louanne Eenkhoorn was met haar paard Clinton succesvol in de gecombineerde klasse Z2/ZZ-Licht. De combinatie reed een sterkte proef en kreeg van de jury 237 en 211,5 punt. Met dit resultaat nam zij de derde prijs mee naar huis. Ook was Eenkhoorn hiermee de beste combinatie van de klasse ZZ-Licht en won hiermee de titel Kringkampioen. Alène Roeland kwam tijdens het springen aan start met Ilexia. In de klasse B sprong zij een foutloze ronde en won hiermee de derde prijs. Béanke Roeland kwam in dezelfde klasse aan start met Indiana Jones. Ook zij sprong een mooie ronde en zette de zesde prijs op haar naam. Riëlke Roeland reed in de klasse L naar een mooie tweede prijs met Honey T. Alle bovenstaande combinaties, maar ook Janine Flier-Breman met haar paard Harley hebben zich geplaatst voor de Overijsselse Kampioenschappen op 4 en 5 augustus a.s.

In de middag reisden de pony’s af naar Luttelgeest. Lisanne Kanis en haar allround pony Elavsca lieten zich hier goed zien en wist maar liefst twee keer Kringkampioen te worden. In de hoge klasse Z1 liep de combinatie een fijne proef en kreeg hier 216,5 en 213,5 punt voor. Met dit resultaat won zij de eerste prijs en de titel Kringkampioen. Vervolgens ging de combinatie van start tijdens het springen. Kanis sprong een foutloos en snel basis parcours in de klasse L categorie D/E. Met dit resultaat mocht zij van start gaan in de barrage. In deze barrage zette zij, in een snelle tijd van 35,03 seconden, de eerste prijs en de titel Kringkampioen op haar naam. Met haar andere pony Leuns Veld’s Yrian kwam Lisanne Kanis aan start in de klasse M2 categorie D/E. De combinatie reed een goede proef en met 197 en 200 punten won zij de tweede prijs. Briëtt Breman en haar pony Golden Boy reden in de klasse L2 categorie C een goede proef. Zij werden beloond met 195 en 185,5 punt en mochten hiermee de titel Kringkampioen op haar naam zetten. Mirthe Bakker en Larapinta gingen van start in de klasse L2 categorie D/E. De combinatie reed een mooie proef en kreeg van de jury 201 en 197 punten. Met dit resultaat won zij de tweede prijs. Carolien Altena en Komeet reden in dezelfde klasse naar een mooie derde prijs met 193.5 en 202 punten. Alle bovenstaande combinaties en ook Mirthe Bakker met Sultan zijn afgevaardigd naar de Overijsselse Kampioenschappen op 29 juli a.s.

Janine Flier-Breman reisde op maandag 3 juli jl. met haar paard Harley af naar een wedstrijd in Hulshorst. De combinatie reed een erg goede proef in de klasse L2 en dit werd door de jury beloond met een topscore van 219 punten. Met een ruime voorsprong van 15 punten op de nummer twee zette zij de eerste prijs op haar naam. Ook waren Janine Flier-Breman en Harley de combinatie met het hoogst aantal punten en won hiermee een mooie deken als extra prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500