Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toneelgroep Genemuiden gaat voor een dolle beestenboel

Geplaatst op: 19 juli 2017

Na het grote succes van ‘Opa in de kreukels’ kon Toneelgroep Genemuiden bijna niet anders: ook voor 2017 kiezen de acteurs weer voor een onvervalste klucht. Dit keer staat de toneelgroep op de zaterdagen 4 en 11 november op de planken van d’ Overtoom.

Toneelgroep Genemuiden zag een aantal jaren de belangstelling voor de opvoeringen afnemen, maar de laatste periode zit het toneel weer duidelijk in de lift. De grote zaal van d’ Overtoom zit alweer een paar jaar boordevol. In 2016 waren de voorstellingen zelfs ruim voor de tijd al volledig uitverkocht. Dat heeft voor extra motivatie gezorgd bij de acteurs en andere medewerkers.

Dit jaar moet ‘dolle beestenboel’ voor nieuwe lachsalvo’s zorgen. De klucht is geschreven door Henk Roede en speelt zich af in het directiekantoor van een heuse dierentuin in Genemuiden. Spelers van dienst zijn Maaike Bolsius, Alette Riezebos, Wilma Visscher-Van Wendel, Egbert Beens, Gerrit Brouwer, Herman Aarnoudse en Gerrit Speksnijder.

Dat Toneelgroep Genemuiden de wind weer in de rug heeft, blijkt ook een aantal nieuwe gezichten binnen de club. Hilja Zomer is dit keer bijvoorbeeld de souffleuse. De decorgroep is aangevuld met Alidus Brouwer, Peter Bekendam en Hans Esselink. Zij kunnen nog terugvallen op de ervaring van Henk Bosman, Bertus Lassche en Albert Oostwold.

Toneelgroep Genemuiden heeft dit jaar ook een nieuwe regisseur. Dinie Visscher heeft dat stokje overgenomen van Geranda van de Berg. Meer informatie over de start van de voorverkoop volgt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500