Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Safari en hechten op een dode kip

Geplaatst op: 25 juli 2017

“Dat was me een weekje wel, zoveel gedaan en gezien. Eerst begonnen we met een safari op zaterdag. Olifanten, giraffen, zebra, aapjes enzovoort gezien. Onze lunch hebben we gegeten op de rand van een cliff met een prachtig uitzicht. Op de rand van deze cliff waren ook aapjes. Deze lijken in het begin lief en schattig, in het echt stelen ze je banaan en rennen er snel mee vandoor”, schrijft Roelle Oostenbrink. De Genemuidense loopt stage in Tanzania en doet verslag van haar belevenissen.

“Op zondag zijn we naar de Mount Meru watervallen gegaan. Dit was erg mooi en hier hebben we ook nog even gezwommen in het steenkoude water, maar dat was het zeker waard. Op de terugweg zijn we de bussen voorbij gelopen en na een tocht door de buitenwijken van Arusha van 3,2 km. kwamen we gelukkig de bus weer tegen en konden we het laatste stukje met de bus mee naar huis.

Na een weekend even de toerist uit te hebben gehangen, gingen we maandag weer van start met de surgical workshop. Deze dag leerden we twee manieren van prikken op een sinaasappel en ook hebben we twee manieren van hechten geleerd op een dode kip. Dit was erg grappig om te doen.

Maar woensdag is van alle dagen toch wel echt het meest bijzonder. We gingen naar een Masai village.  Meestal als je hier als toerist komt, kun je ook naar zo’n soort dorpje gaan, maar deze zijn dan aangepast. Wij gingen echt naar de familie van een man die daar echt is geboren en opgegroeid in deze stam.

Het was best een eindje rijden. En een deel daarvan zelfs niet eens meer op een weg, maar gewoon door het zand en struikjes. Toen we daar aankwamen moesten we allemaal buigen en gedag zeggen tegen het hoofd van de familie, de vader van onze begeleider. Hierna mochten we een kijkje nemen in de huisjes waar ze woonden. Omdat in deze stammen veel polygamie voorkomt, leven in de huisjes meestal 1 vrouw en kinderen en vaak bij de laatste vrouw de man. De huizen zijn klein, rond en gemaakt van koeienpoep en stro.

Hierna was het lunchtijd en bij deze stammen is het gebruikelijk om, als er gasten komen, een geit voor hun ogen te slachten en deze klaar te maken. Ook is het gebruikelijk om, als gast, wat bloed van deze geit te drinken…… Laten we het erop houden dat het een hele bijzondere ervaring was, maar 1 die ik zeker niet had willen missen.

Voor de rest deze week hebben we nog een medical outtreach en een EHBO training gehad en we hebben als groep ook een EHBO training gegeven. Afgelopen weekend weer even de toerist uitgehangen en naar de Moshi Springs gegaan, dit is een waterbron omringt met bomen, die verwarmt wordt door de warmte van de aarde. Het water is er heel helder en in de bomen erom heen zijn zelfs slangen te vinden. Hier hebben we heerlijk een dagje in gezwommen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500