Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roëlle vertelt over haar belevenissen in Afrika

Geplaatst op: 1 augustus 2017

Roëlle Oostenbrink uit Genemuiden volgt een medische stage in Tanzania. Ze vertelt op Genemuiden Actueel over haar belevenissen. Dit keer over haar derde week in Afrika.

“Alweer de 3e week voorbij, de tijd gaat hier zo snel. Deze week veel verschillende dingen van Arusha gezien en meegemaakt. Zo ben ik vorige week zondag naar de kerk geweest, traditionele Tanzaniaanse gerechten gekookt, slangen en een kameleon vastgehouden, op een kameel gereden en de film Karate Kid in een jeugdgevangenis gezien.

De kerk was erg indrukwekkend. Het was een middelgrote kerk, dichtbij mijn verblijfplaats. De liederen, die gezongen werden, hadden bijna allemaal wel tempo en een beat erin, waardoor het een vrolijk geheel was. En, hoewel ik er zelf helemaal niks van snapte doordat hij in Swahili werd gegeven, had ook de preek humor in zich en werd hij met volle enthousiasme door de dominee gegeven. Maar ik was niet de enige die een interessante kerkdienst had. De baby voor me vond mij ook erg interessant en heeft bijna de hele 2,5 uur met grote ogen aangestaard.

Donderdagochtend gewerkt in Tumaini health center, een klein ziekenhuis aan de rand van Arusha Er waren op dit moment helaas niet veel patiënten, wat natuurlijk ook een goed ding is. Er waren er in totaal 4. Een hiervan had een hete vloeistof over zich heen gekregen, waardoor hij grote brandwonden in zijn gezicht en over zijn armen had. Schokkend, maar stiekem ook ergens interessant om te zien. Voor de rest van de ochtend hebben we mee gelopen met de laborant en hebben we verschillende testen gedaan voor onder andere Malaria en URI

En ik heb een update over de doneeractie!!

Tijdens een workshop over de family-planning en hygiëne kwam het grote tekort aan het vaccine tegen Hepatitis B naar voren. Hierover ben ik aan de praat geraakt met de dokter die deze workshop gaf en heb haar verteld over de doneeractie. Zij vond het een goed idee om van het geld vaccines te kopen en te geven aan kinderen die ze het hardst nodig hebben en was ook gelijk enthousiast. Op dit moment heb ik nog volop contact met haar om alles te regelen en rond te krijgen. Ik hoop dat dit lukt, er staat helaas nog niets vast, maar ik heb hier wel veel vertrouwen in.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500