Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 oktober 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Barbier Serkan opent morgen nieuwe zaak

Geplaatst op: 1 augustus 2017

Barbier Serkan opent morgen zijn ‘barbershop’ in het oude pand van Double Boost. “Ik zag hier een gat in de markt”, verklaart hij zijn vestiging in Genemuiden. “Er is hier geen mannenkapper meer. En mijn pand in Marknesse is te klein, er zit niet eens een wc in.” Omdat Serkan ook klanten uit Genemuiden kreeg, besloot hij om daar een nieuwe zaak te openen.

“Veel mannen en jongeren uit Genemuiden laten zich knippen door Turkse kappers in Zwolle. Mannen willen liever geknipt worden door een man”, denkt Serkan. “Die kan ik compleet behandelen. Als ze dan thuiskomen, zegt hun vrouw: ‘wat is er met jou gebeurd?’.” En Genemuidenaren gaan vaker naar de kapper, heeft hij gemerkt. “Ze willen er netjes bij lopen.” Naast kapper (met schaar) is Serkan ook stylist. “Hier is meer jeugd die zich laat stylen, dat had je in Marknesse minder.”

Bij alles bedient Serkan zich van de nieuwste technieken, die hij opdeed in het buitenland. “Ik ben twee jaar naar school geweest in Milaan en ook twee jaar in Turkije.” Dat is ook het land waar de barbier werd geboren. Op tweejarige leeftijd verhuisde hij naar Marknesse, waar hij zijn eerste barbershop opende.

Nu is het tijd voor een grotere zaak, in Genemuiden. Een paar dagen geleden begon hij met het verbouwen van het pand, in een klassieke stijl. Morgen gaat de barbershop open, maar niet met veel festiviteiten. “Ik doe de deur gewoon open”, zegt Serkan. “Als ik om 10 uur een klant aan het knippen ben, kan ik niet wat anders doen.”

De zaak is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. ’s Avonds kunnen mensen er tot 21:00 uur op afspraak terecht. Die kan gemaakt worden door te bellen naar 06-85008742.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500