Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goud voor Johan Klooster

Geplaatst op: 7 augustus 2017

De steppers van stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk reden afgelopen weekend een wedstrijd tijdens de 45e editie van de ronde van Oostzaan. Naast een prominentenrace, sportklasse en elitekoers voor wielrenners stond er dit jaar ook een steprace op het programma. De wedstrijd werden gereden op een stratenparcours, wat de wedstrijd een echt ouderwets criterium maakte.

De wedstrijd duurde 40 minuten + 1 ronde voor de cadetten (13-15 jaar) en 60 minuten + 1 ronde voor de overall categorie (16+). Meteen vanaf het begin werd er hard gereden met gemiddeldes van 28 km/h in de kopgroep. Na een aantal rondes ging het tempo iets omlaag, maar werd er alsnog met 26 km/h gemiddeld gereden in de kopgroep. Het was al vrij snel in de wedstrijd duidelijk dat de 1e plek bij de dames overall naar Rosanne Reijne van stepteam High Level – versekip.nl zou gaan. Het werd echter nog een spannende strijd om de overige podiumplaatsen te verdelen. Een groepje van vier dames streed om het zilver en brons. Zo ook Alice Klooster van stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk. De dames bleken sterk aan elkaar gewaagd te zijn en het lukte niet om tijdens de race bij elkaar weg te rijden. Het kwam op een eindsprint aan die gewonnen werd door Alice. Hiermee legde ze beslag op de tweede plaats.Haar broertje Johan Klooster reed ook een zeer sterke race bij de heren cadetten. Al snel wist hij bij zijn concurrenten weg te rijden en deze voorsprong bleef hij gedurende de wedstrijd uitbouwen. Met overtuiging wist Johan dan ook het goud te pakken.

Voor de steppers van stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk was dit de laatste wedstrijd in eigen land voor een deel naar Oostenrijk afreist voor het EK steppen. Vanaf 18-20 augustus zullen de steppers daar gaan strijden om de felbegeerde titels.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500