Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 oktober 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eet, drink en geniet voor het goede doel

Geplaatst op: 24 augustus 2017

De stichting Werk in Uitvoering, het 2e/3e Wereldproject van de gemeente Zwartewaterland, houdt op 2 september een eet, drink en geniet evenement. Dat wordt gehouden bij het Botterhuus in Zwartsluis. Mensen uit Genemuiden of Hasselt per boot opgehaald en gebracht worden. Hen wordt gevraagd dat via de opgave te melden.

Er is die avond, die begint om 16:00 een uitgebreide barbecue, gesponsord door Coop Luuk Kleine, en speciaalbier op de tap. Dat wordt geregeld door Café De Sluus. Die twee bedrijven vormen de grote sponsors van het evenement. Ook treedt er een band op, met wisselende bezetting, in festival-achtige opzet.

Willem Bonsink en Harm Winter, samen met twee andere bestuursleden de drijvende krachten achter de stichting, hebben de setting zelf bedacht. “Het is leuk en vrijblijvend”, stelt Winter. “Er is barbecue, bier en muziek.” Ook kunnen deelnemers meevaren met de botter ZS13, in groepen van twaalf. “Dat is bij de prijs inbegrepen”, vertelt Bonsink. De entree voor de avond is €35,-. “We hopen dat dat bedrag een rechtstreekse inkomst voor ons project is.”

Vorig jaar oktober ging de stichting al met een groep van twaalf man naar Oekraïne om mensen te voorzien van eerste levensbehoeften, zoals schoon drinkwater. Dat willen ze dit jaar weer doen, zij het nu twee à drie projecten, tegenover vorig jaar één. Vorig jaar legden de vrijwilligers waterleidingen aan, zodat de mensen daar binnen stromend water hebben. “Installateurs zijn daar bijna niet te krijgen”, zegt Bonsink.

Deze actie vormt de afsluiting van het jaar dat de stichting het het 2e/3e Wereldproject was. De heren hopen dat er meer dan honderd mensen op het eet, drink en geniet-evenement afkomen. 

Opgeven (verplicht) kan via willembonsink@outlook.com of 0610555260.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500