Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wandelen op de Oldenhof

Geplaatst op: 28 augustus 2017

‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat is dit jaar het thema van de Open Monumentendag op zaterdag 9 en zondag 10 september. Deze dagen is op Landgoed De Oldenhof van alles te beleven.

De afgelopen maanden is er bij De Oldenhof hard gewerkt aan het herstel van het zogeheten Engelsche Boschje. Dit aan het begin van de 19de eeuw als wandelpark aangelegde stuk bos, dat grenst aan de Halleweg, is op basis van historische kaarten in oude staat teruggebracht als landschapspark in Engelse stijl. De slingerpaden, glooiingen en de drie-armige vijver geven het bos een romantische uitstraling. Tijdens de Open Monumentendagen en ook daarna nodigt De Oldenhof u van harte uit om het Boschje te bezichtigen. Voor bezoekers is er een prachtig geïllustreerde informatiefolder beschikbaar. Ook zijn tijdens dit weekend de entree van het huis, de grote zaal, de tuin en het voorplein opengesteld voor publiek.

U kunt op de Open Monumentendagen tevens kennismaken met de op 2 september geopende koffie- en theeschenkerij van de familie Jongman in de rijksmonumentale boerderij Oppen Swolle 5. De inmiddels goedgekeurde verbouwingsplannen voor deze boerderij liggen ook ter bezichtiging.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500