Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koopman en Dijkstra tijdens Genemusiment

Geplaatst op: 29 augustus 2017

Tijdens Genemusiment zal het duo Sterre Koopman (harpiste) en Coen Dijkstra (marimba)  een concert geven in de Hervormde Kerk aan het Kerkplein. Met hun bijzondere combinatie van muziekinstrumenten spelen zij werken van Bach, Britten, Scarlatti, Piazzolla, Keiko Abe en Peter Klatzow.

Sterre Koopman (afkomstig uit Hasselt) is in onze regio geen onbekende. Al vanaf haar 9e speelt ze harp en ze studeerde o.a. aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ook Coen Dijkstra werd al jong door de muziek gegrepen: hij bespeelt de marimba.
Beiden studeerden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze vorig jaar allebei Cum Laude afstudeerden. Momenteel vervolgen ook beiden hun studie aan de Hochschule für Musik in Detmold, Duitsland.

Sterre speelt, naast solo, in diverse orkesten en ensembles. Coen speelde o.a. in het Radio Philharmonisch Orkest en voor het Metropole Orkest. Ook volgde hij masterclasses en studies in het buitenland, bij musici van naam. Sterre en  Coen hebben inmiddels diverse nationale en internationale prijzen gewonnen.
Tijdens Genemusiment kunnen bezoekers vanaf 14.30 van hun kunnen genieten!

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Koopman en Dijkstra tijdens Genemusiment

  1. Hermandad schreef:

    super om zo onze cultuur en beroepen te showen ,daar is Genemusiment toch niet voor bedoeld ?,het is de laatste weken alleen maar, die komt naar genemusiment en dit orkest en die groep ,daar is de subsidie toch niet voor bedoeld,wat heeft dit met onze cultuur en beroepen van Genemuiden te maken ?Waar is het Genemusiment van de allereerste keer ??

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500