Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koopman en Dijkstra tijdens Genemusiment

Geplaatst op: 29 augustus 2017

Tijdens Genemusiment zal het duo Sterre Koopman (harpiste) en Coen Dijkstra (marimba)  een concert geven in de Hervormde Kerk aan het Kerkplein. Met hun bijzondere combinatie van muziekinstrumenten spelen zij werken van Bach, Britten, Scarlatti, Piazzolla, Keiko Abe en Peter Klatzow.

Sterre Koopman (afkomstig uit Hasselt) is in onze regio geen onbekende. Al vanaf haar 9e speelt ze harp en ze studeerde o.a. aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ook Coen Dijkstra werd al jong door de muziek gegrepen: hij bespeelt de marimba.
Beiden studeerden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze vorig jaar allebei Cum Laude afstudeerden. Momenteel vervolgen ook beiden hun studie aan de Hochschule für Musik in Detmold, Duitsland.

Sterre speelt, naast solo, in diverse orkesten en ensembles. Coen speelde o.a. in het Radio Philharmonisch Orkest en voor het Metropole Orkest. Ook volgde hij masterclasses en studies in het buitenland, bij musici van naam. Sterre en  Coen hebben inmiddels diverse nationale en internationale prijzen gewonnen.
Tijdens Genemusiment kunnen bezoekers vanaf 14.30 van hun kunnen genieten!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500