Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel lokale artiesten op Genemusiment

Geplaatst op: 29 augustus 2017

Genemusiment biedt ook op 16 september weer een podium aan tal van plaatselijke zanggroepen en muzikanten. Het lijkt wel of daarbij uit een onuitputtelijke bron kan worden geput. Elk jaar bieden zich weer nieuwe combinaties aan die de variatie aan muziekstijlen er alleen maar rijker op maken.  In totaal treden vijftien muziekcombinaties op.

Het is echter niet louter muziek, wat de klok slaat; de jeugddansgroep van MixMove laat zien wat ze in hun mars hebben en EGSV verzorgt een demonstratie van Acro gymnastiek op een heel hoog niveau. Het jeugdorkest van Hasselts Fanfare zal maar liefst twee optredens verzorgen, in de Meente en op het Havenplein.

Nieuw binnen het muzikale aanbod, dat te beluisteren valt op het Havenplein of in d’ Of van de familie van Dalfsen, is onder andere een optreden van Maria Jansen, die tijdens de laatste twee jamsessies wel heeft aangetoond over een prachtige stem te beschikken. Dat geldt zeker ook voor Jennie van der Stelt. De verwachtingen van het optreden van Jennie zijn, na haar indrukwekkende presentatie tijdens de laatste jamsessie, ook hooggespannen.

Oudgedienden en toch eigenlijk ook weer niet, vormen de leden van de familie van ’t Noordende. Ooit, als grondleggers van de gitaargroep ‘De jonge vrienden’. Ze brengen een frisse mengeling van country en bluegrass waarbinnen de gitaar, maar ook de viool -bespeeld door de jeugdige maar talentvolle Bente- een prominente plaats inneemt.

Een debutant is het trio ‘de Drie Gees’, neven en naamgenoten die harmonieuze zang combineren met een variatie aan instrumenten en vooral ook humor. Natuurlijk zal ook de plaatselijke trots Juust niet ontbreken. Zij spelen op Genemusiment samen met de muziektheatergroep Faber en de Jong, wat garant staat voor hoogwaardige muziek en prachtige teksten. Ook lokale koren krijgen hun plaats binnen het programma. Living Water en Frank en Vrij zijn te bewonderen op het Havenplein. Voor Excelsior is ruimte gemaakt binnen het middagprogramma in de Nederlands Hervormde kerk.

En dan zijn er nog de oudgedienden. Wim en Sander, met hun aanstekelijke liedjes over het Genemuiden van vroeger, Jan en Wout, die al niet meer zijn weg te denken uit de plaatselijke muziekscene en Herbert and the Roadhouse Ramblers.
De band That Oak, jong talent met zangeres Stephanie van Dalfsen en Uncle John, met hun sprankelende versies van pop- en rockklassiekers. En voor wie dat allemaal nog niet genoeg is zijn daar nog troubadour Klaas Beens en voor de ouderen als klap op de vuurpijl een combinatie van leden van de legendarische ‘Old Rascals’ en de niet minder roemruchte ‘Freddy en de Firestones’.

Doordat alle artiesten genoegen nemen met een bijzonder beperkte onkostenvergoeding, kan dit gevarieerde programma, dat binnen een theater zeker niet zou misstaan, op Genemusiment geheel gratis worden bijgewoond.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500