Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Survival bij de manege voorbij

Geplaatst op: 31 augustus 2017

“Het woord is gezaaid, we hopen dat we ook eens mogen oogsten.” Dat zegt stuurgroeplid Bertran Stoter over de Vakantie Bijbel Klub (VBK) van de afgelopen week. In de manege stonden zo’n 400 à 500 kinderen dagelijks stil bij het thema (T)op Survival.

In dat thema behandelden de medewerkers onder andere het kompas. “Daarmee wezen we de kinderen op Jezus.” Ook stonden ze stil bij een verrekijker: “Johannes zag op Patmos een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.” En touw maakte onderdeel uit van de dagelijkse bijbelverhalen. “Dat wijst op de redding, zoals Rachab de verspieders redde met een koord.”

De kinderen zaten niet stil: zoals gebruikelijk werd er ’s morgens geknutseld en werd er ’s avonds flink aan de weg getimmerd in het huttendorp. “Het was een goede en sfeervolle week”, blikt Stoter terug. “Het weer was ons gunstig gezind en de kinderen hebben genoten. Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage geleverd heeft, willen we als stuurgroep hartelijk danken.”

Zondagmiddag om 15:00 uur wordt de VBK officieel afgesloten met een bijzondere dienst in de Grote Kerk.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500