Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Egbert Altena breit er een eind aan

Geplaatst op: 1 september 2017

Naaimachinespecialist Egbert Altena stopt. 48 jaar lang was hij het ‘naaimachinemannegien’ van Genemuiden. En daarbuiten: “Mijn klanten kwamen ook uit Kampen, Zwolle, Urk en de Flevopolder. Soms zelfs van de Veluwe.”

In 1969 startte Altena de verkoop van naaimachines, toen nog vanuit het familiebedrijf, Altena Tweewielers. Hij verkocht toen niet alleen naaimachines maar ook fietsen. Damesfietsen vooral. “Ik was daar het meest vrouwvriendelijkst”, grapt hij.

Later, nu 18 jaar geleden, begon Altena met de verkoop vanuit zijn huis aan de Greente. Nu hij en zijn vrouw gaan verhuizen naar de Meente, is het tijd om te stoppen. Maar niet helemaal.

“Reparaties blijf ik nog wel doen”, vertelt Altena. “Ik wil er nog niet helemaal vanaf.” Eigenlijk moet hij ook wel een beetje. “Ons vak sterft uit. In Nieuwleusen zit Dinie Kleine nog, dat is de enige collegawinkel in de buurt. Met moeilijke karweien ga ik naar haar toe.” Mocht Altena dan toch besluiten helemaal te stoppen, kunnen mensen bij haar terecht.

De komende tijd is er nog volledige keus in voorraad bij Altena. Hij gaat daarom een uitverkoop houden. “Die is met aantrekkelijke prijzen. Alles wat verkocht is, wordt niet meer ingekocht. Wat overblijft gaat naar Nieuwleusen.”

Voorlopig kunnen naaimachinekopers daarom nog even terecht aan de Greente 128. Altena geeft daar ook wel demonstraties, maar zal zelf niet gauw gaan naaien. “Ik ben meer een technische man.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500