Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kaartenactie moet verkeersdeelnemers bewust maken

Geplaatst op: 2 september 2017

Komende dagen ontvangen alle inwoners van Genemuiden en Kamperzeedijk via VVN (Veilig Verkeer Nederland) afdeling Genemuiden een kaart met de titel “De scholen zijn weer begonnen”.

Op deze vrolijke kaart geven kinderen aan dat zij weer naar school gaan. Het is na de schoolvakantie voor iedereen weer wennen. Op de eerste plaats voor de kinderen die naar school gaan. Op de achterkant van de kaart staan wat wetenswaardigheden over het gedrag van kinderen in het verkeer, belangrijk blijft dat men kinderen in het verkeer goed in de gaten houd en op tijd kunt remmen.

Helaas gebeuren er tijdens de eerste drie maanden na de zomervakantie veel verkeersongevallen waarbij schoolgaande kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar zijn betrokken. Er is zelfs een negatieve trend, dat het aantal kinderen dat bij verkeersongelukken betrokken raakt onrustbarend toeneemt..

Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Zij beschikken immers nog niet over alle vaardigheden om zich als een ervaren en een volleerd deelnemer in het verkeer te verplaatsen. Vandaar de jaarlijkse landelijke campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500