Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub Genemuiden ruim langs Urk

Geplaatst op: 9 september 2017

Kavak weer belangrijk. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden had zaterdagmiddag geen kind aan SV Urk. De groen-witten wonnen het altijd beladen duel met maar liefst 4-1. Na twee wedstrijden heeft de ploeg van Jan van Raalte nog de maximale score, net als Excelsior ’31.

Genemuiden had het vorig seizoen twee keer moeilijk tegen Urk. Thuis leek het op een overwinning af te gaan, maar de Urkers kwamen in de slotfase terug tot 2-2. Genemuiden kwam dit keer meteen goed uit de startblokken, met opnieuw de jonge back Breman en Doorn en Muis en De Jong centraal achterin. Riemens, Pot en Boes vormden het stabiele middenveld, terwijl Kuurman, Van der Kolk en Kavak in de aanval stonden.

Na veertien minuten zorgde Kavak voor de 1-0. Hij schoot zijn derde seizoenstreffer binnen uit een vrije trap. Vier minuten later zorgde Joran Pot op aangeven van Kuurman voor de 2-0. Van der Kolk leek het duel even later al te beslissen, maar zijn inzet raakte de lat.

Na rust bleef Genemuiden op jacht naar meer en na tien minuten was dat het geval. Kavak bracht Riemens in stelling en die faalde niet. Het voetballende vermogen van Genemuiden bleek niet veel later uit een doelpunt van Kuurman. De vleugelspits mocht afdrukken na een prachtige aanval over veel schijven.

De net ingevallen Lukas Schraal deed na 72 minuten iets terug, zodat Albert Flier zijn net niet droog kon houden tegen de vissermannen. Urk kwam bijna nog dichterbij, maar Flier zag een inzet op de lat belanden. Aan de andere kant raakte ook invaller Sijmon Eenkhoorn nog de lat.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500