Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt over ‘dementievriendelijke samenleving’

Geplaatst op: 13 september 2017

Op maandag 9 oktober is er weer een avond van het Alzheimer Trefpunt in Zwartewaterland. Onderwerp deze avond is ‘een dementievriendelijke samenleving’. Spreker is mw. Lisa de Kramer, bestuurslid bij Alzheimer Nederland.

Hoe kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven functioneren? Daarvoor is het van belang dat iedereen weet wat dementie is en hoe je wel en niet moet handelen tegenover iemand met dementie. Willen we een dementievriendelijke samenleving creëren, dan is erkenning, herkenning en acceptatie heel belangrijk! Bovendien is het voor mantelzorgers fijn om te weten dat zij er niet alleen voor staan.

Vanuit de gemeente zullen dhr. Knol, wethouder Zorg en Welzijn, en dhr. Van Noorel, beleidsambtenaar WMO, aanwezig zijn.

De gemeente is ook betrokken bij de voorlichtingsactie in een aantal winkels in Zwartewaterland op Wereld Alzheimer Dag op 21 september, bedoeld om het winkelend publiek op interactieve wijze kennis te laten maken met het thema ‘dementie’. Hoe herkennen we mensen met dementie in het dagelijks leven en hoe treden we hen op een dementievriendelijke wijze tegemoet? Ook deze activiteit vindt plaats ‘op weg naar een dementievriendelijk Zwartewaterland’.

De  bijeenkomst op 9 oktober is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

De avond wordt gehouden in Woonzorgcentrum ‘De Meente’, Dorus Rijkersstraat 2 in Genemuiden. De inloop met koffie/thee is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. De entree en koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis. Overige consumpties kosten € 1,- per stuk. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. 06 13014955, of e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500